Colloidaal zilver hond
Colloïdaal zilver voor de hond kent vele toepassingsgebieden. Vanwege de vele positieve ervaringen, maar ook minder goede geluiden, willen wij colloïdaal zilver voor de hond eens nader toelichten. Wat is het nou eigenlijk, waarvoor kan het worden gebruikt en waar dien je als baasje op te letten? Lees snel verder en ontdek er alles over.
Wat is colloïdaal zilver? Een introductie
Colloïdaal zilver wordt ook wel zilverwater genoemd en is een vloeibare suspensie bestaande uit microscopische elektrisch geladen zilverdeeltjes in gedistilleerd water. Men geleidt elektrische door stroom een bak met gedistilleerd water met daarin zilver. Hierdoor ontstaan er hele kleine zilverdeeltjes in het water. Doordat het zilver is opgesplitst in zeer kleine colloïden (nano deeltjes) is de zuiverende werking van het zilver nog effectiever.
Het is al lange tijd bekend dat zilver een zuiverende werking heeft. Zilver wordt gebruikt bij waterzuivering en onder andere verwerkt in schoeisel en kleding als bacteriedoder en geurbestrijder. Tot 1938 was zilverwater zelfs een officieel geneesmiddel. De ontwikkeling van de farmaceutische industrie en de opkomst van antibiotica (penicilline), stootte colloïdaal zilver destijds van zijn troon. Tijd op dit product te herontdekken.
Waarom colloïdaal zilver voor honden
Zilverwater wordt bij de hond, maar ook andere dieren en mensen, al jarenlang succesvol ingezet bij allerlei kwaaltjes.
Colloïdaal zilver voor honden kent tal van toepassingsgebieden. Het is een 100% natuurlijk product dat over de hele wereld zowel inwendig als uitwendig wordt gebruikt. Maar vanwege wetgeving mogen aanbieders van dit nano zilver dit niet meer voor inwendig gebruik aanbieden binnen Europa.
Door de antibacteriële en antivirale werking kan nano zilver goed worden ingezet bij bacteriële en virale infecties maar het is ook effectief in de strijd tegen schimmels en parasieten. Zilverwater is zeer geschikt voor het schoonspoelen van wondjes en schoonmaken van ogen en oren. Het wordt vaak succesvol gebruikt tegen jeuk of bij een ontsteking. Bovendien ondersteunt colloïdaal zilver inwendig toegepast het immuunsysteem van je viervoeter.
Zilverwater hond, een natuurlijk alternatief
Wij vinden dat er in de reguliere geneeskunde wellicht net iets te vaak, net iets te snel naar antibiotica wordt gegrepen. Soms worden huisdieren zelfs ziek door reguliere geneeskunde. De populariteit van antibiotica neemt de laatste jaren af. Soms is het niet anders en is een behandeling met antibiotica nodig, dat voorop gesteld. Maar als het anders kan, is het – mede door de mogelijke bijwerkingen van antibiotica – een goed idee om naar alternatieven te kijken.
Eigenlijk kun je zilverwater voor de hond zien als een natuurlijk antibiotica. Het activeert het lichaamseigen herstelproces en is ontzettend veelzijdig in gebruik en toepassing. Colloïdaal zilver kan bij de hond ook worden ingezet als detoxmiddel. Ook kan het bijdragen aan een goede stoelgang. Zoals altijd geven wij ook hier het advies om bij twijfel altijd even met je dierenarts te overleggen.
Overzicht toepassingen colloïdaal zilver hond
Zoals we al zeiden zijn de toepassingen van zilverwater enorm divers. Uitwendig wordt zilverwater succesvol toegepast bij de behandeling van:
- oogontsteking
- oorontsteking
- huidproblemen
- wratten
- open wonden
- schurft
- hotspots
- abcessen
Inwendig gebruikt helpt het om:
- ziekmakende biofilms af te breken (tandplak, slijmlaag in darmen)
- overgewicht te verliezen
- tegen bacteriële en virale infecties
Je ziet het, zilverwater is enorm multi inzetbaar. Belangrijk is wel, dat je een hoogwaardig product gebruikt.
Goede kwaliteit zilverwater herkennen
Als je ervoor kiest om colloïdaal zilver te gebruiken voor je hond is het van belang dat je colloïdaal zilver van goede kwaliteit neemt. Er is ontzettend veel te krijgen en we snappen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. Natuurlijk wil je voor je huisdier alleen het beste. Er zijn een aantal dingen waar je op zou moeten letten. Er wordt helaas veel zilverwater verkocht als zodanig, terwijl het dat helemaal niet is.
Echt zilverwater herken je aan de gele kleur. Dit komt omdat de zilveratomen licht weerkaatsen. Colloïdaal zilver met een concentratie van 20 ppm doet qua kleur denken aan een citronella-kaars. Als de kleur minder intens is de concentratie waarschijnlijk lager, wat voor sommige situaties geen probleem is, maar soms is een sterkere concentratie wenselijk. Vanaf een concentratie van 4 ppm zal het water ietwat geel kleuren. Voor de optimale werking echter, adviseren wij een concentratie van 20 ppm.
Pas op voor ionisch zilverwater
Als je helemaal geen kleur ziet en het goedje oogt als water is het waarschijnlijk ionisch zilver (al dan wel niet met een verwaarloosbaar gehalte colloïdaal zilver). Ionisch zilverwater is simpel te bereiden met wat 9 Volt batterijen en bezit niet de positieve werking van colloïdaal zilver. In tegenstelling tot ionisch zilver, is echt colloïdaal zilver vele malen stabieler. Ook zijn er dan simpelweg geen nanodeeltjes zilver in het water waardoor het dus niet dezelfde eigenschappen heeft. Ionisch zilverwater is geen slecht middel, het is simpelweg geen Colloidaal zilver terwijl het vaak wel onder die naam verkocht wordt.
Kies altijd voor authentiek colloïdaal zilverwater. Dit is namelijk een puur en eerlijk product en bevat alleen water en zilveratomen, geen andere toevoegingen of stabilisatoren.
Colloïdaal zilver hond dosering
De dosering van colloïdaal zilver voor je hond hangt een beetje af van het ras en de kwaal. Het gewicht van het diertje speelt hierbij ook een rol. Vanwege de wetgeving in Europa zullen wij geen uitspraken doen over doseringen voor inwendig gebruik maar een snelle Google search biedt ruimschoots informatie. Ook voor uitwendig gebruik is exacte dosering moeilijk aan te geven omdat het volledig afhangt van de kwaliteit van het zilverwater. Toepassing gebeurt doorgaans door de op beoogde plek meermaals per dag te druppelen of de plek in te spuiten. Soms kun je wattenstaafjes of schijfjes gebruiken om een bepaalde plek te reinigen.
Net als ieder mens, reageert ook iedere hond anders op de werking van colloïdaal zilver. Houd altijd het gedrag van je harige vriend maar ook de (positieve) ontwikkeling van de kwaal goed in de gaten. Zilverwater kan langdurig worden gebruikt en kan ook worden gegeven aan drachtige of zogende huisdieren.
Je hoeft colloïdaal zilverwater niet te schudden voor gebruik. Bewaar je colloïdaal zilverwater buiten de koelkast en op afstand van stralingsbronnen zoals licht of bijvoorbeeld een straal-antenne. De ioniserende straling kan de kwaliteit van het zilverwater beïnvloeden.
Zilverwater en de wetenschap
Er zijn enorm veel wetenschappelijke studies naar colloïdaal zilver gedaan. Positieve eigenschappen bij infecties en aandoeningen zijn dan ook wetenschappelijk bewezen. Pubmed is een van de meest toonaangevende websites voor wetenschappelijke publicaties. Hier kun je dan ook vrij veel vinden over de werking van het nano zilver.
Colloïdaal zilver voor de hond
Colloïdaal zilver is een diergeneeskundig verzorgingsproduct. Door de vele toepassingsgebieden is het erg handig om in huis te hebben. Mocht je vragen hebben over zilverwater neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord. De uitdrukking ‘dat is zo schoon als zilver’ komt toch echt ergens vandaan. Ervaar het zelf en ontdek wat puur zilverwater voor je hond kan doen!
Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21756192 (candida)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3199605/ (influenza/mrsa/e.coli/hepatitis B)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2818642/ (hiv)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3771099/ (gram negatieve bacteriën)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21400747 ( bacteriën)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3385153/ ( schimmel onderzoek planten)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5110546/ ( werkingsmechanisme theorie)