Gedrag

Ook katten kennen situaties waarin ze zich niet fijn voelen. Gelukkig zijn het geen structurele piekeraars zoals wij, maar komt hun prikkelbaarheid voort uit lang en kortdurende directe ervaringen die zich al dan niet herhalen. Wanneer een kat geprikkeld is, zul je dat vaak kunnen merken aan het gedrag dat het vertoont.

lees meer

Herkenbare vertoningen van prikkelbaarheid  zijn o.a. snellere ademhaling, overmatig likken, passief gedrag of bv zich verstoppen. De oorzaken hiervoor zijn zeer divers. Deze kunnen variëren van verandering van leefomgeving, reizen, lawaai (vuurwerk) tot aan gebrek aan rust of een indringer in het territorium. Wanneer je merkt dat jouw kat symptomen van prikkelbaarheid vertoont, is het verstandig om te proberen te achterhalen wat de oorzaken zouden kunnen zijn.

We kennen voornamelijk acute (heftige/kortdurende)innerlijke onrust en chronische innerlijke onrust. (langdurig) Ondanks dat de acute vorm vaak meer indruk maakt op de baasjes is het de chronische innerlijke onrust die het gevaarlijkst is voor uw kat. Het lichaam van de kat bevindt zich dan continu in een “vecht, vlucht, of bevries” toestand, waarbij direct overleven de allerhoogste prioriteit heeft. Alle andere lichaamsfuncties zoals bv het vechten tegen ziekten, verteren/absorberen van voedsel, regenereren van nieuwe cellen etc. worden dan op een laag pitje gezet. Dit leidt uiteindelijk tot allerlei fysiek ongemak omdat het lichaam structureel niet meer goed functioneert.

Om uw kat te ontspannen zijn er verscheidene middelen op de markt maar helaas worden de dieren in sommige gevallen versuft waardoor het enkel lijkt of de kat ontspannen is. Dit is dan niet het geval want de innerlijke onrust wordt nog steeds ervaren door de kat maar het kan het niet meer aantonen door het verlies van reactievermogen. Dit moet natuurlijk niet!

Gelukkig helpt Organimal “Gedrag in Balans” helpt uw kat op natuurlijke – en niet versuffende – wijze weer te ontspannen.

Gedrag Archive

Reviews Uit Deze Categorie

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

  • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
  • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
  • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
  • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
  • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.