Gedrag

Honden kunnen helaas net als mensen zich regelmatig niet fijn voelen. Prikkelbaarheid bij honden kan zich op vele manieren uiten en heeft ook uiteenlopende oorzaken. Er zijn enorm veel symptomen van innerlijke onrust bij een hond waar te nemen. Enkele zijn bv : blaffen, onzindelijkheid, overmatig likken, ijsberen, wegkruipen/verstoppen en nog vele anderen.

lees meer

Wanneer jouw hond symptomen van innerlijke onrust vertoont is het verstandig om te proberen te achterhalen wat hiervan de oorzaken zouden kunnen zijn. Denk bv aan zaken zoals verandering van leefomgeving of routine, overmatig trainen, fysieke pijn, verlatingsangst, lawaai (vuurwerk) etc. etc.

We kennen voornamelijk acute (heftige/kortdurende)innerlijke onrust en chronische innerlijke onrust. (langdurig) Ondanks dat de acute vorm vaak meer indruk maakt op de baasjes is het de chronische innerlijke onrust die het gevaarlijkst is voor uw hond. Het lichaam van de hond bevindt zich dan continu in een “vecht, vlucht, of bevries” toestand, waarbij direct overleven de allerhoogste prioriteit heeft. Alle andere lichaamsfuncties zoals bv het vechten tegen ziekten, verteren/absorberen van voedsel, regenereren van nieuwe cellen etc. worden dan op een laag pitje gezet. Dit leidt uiteindelijk tot allerlei fysiek ongemak omdat het lichaam structureel niet meer goed functioneert.

Er zijn vele kalmeringsmiddelen verkrijgbaar maar helaas raken de honden in veel gevallen versuft in plaats van ontspannen. De innerlijke onrust is er dan nog wel maar het reactievermogen is er simpelweg niet meer. Hier is uw hond natuurlijk niet bij gebaat.

Organimal “Gedrag in Balans” helpt uw hond op natuurlijke – en niet versuffende – wijze weer te kalmeren en ontspannen.

Gedrag Archive

Reviews Uit Deze Categorie

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

  • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
  • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
  • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
  • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
  • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.