Botten & Gewrichten

Het bewegingsapparaat van een hond bestaat o.a uit botten, gewrichten, spieren en pezen. Het is werkelijk een ingenieus systeem, maar helaas is het ook vrij kwetsbaar. Maar al te vaak ondervinden honden problemen met botten en gewrichten. Dit gebeurt zeer vaak wanneer ze ouder worden, maar toch komt het ook nog regelmatig bij jongere honden voor.

lees meer

Er zijn vele verschillende aandoeningen met daarbij uiteenlopende oorzaken. De oorzaken lopen uiteen van simpelweg ouderdomsslijtage, aangeboren afwijkingen , teveel beweging, tot aan te weinig beweging of bijvoorbeeld de verkeerde voeding. Maar hoe goed je ook voor je hond zorgt, naarmate de hond ouder wordt is de kans enorm groot dat ie vroeg of laat problemen met het bewegingsapparaat gaat ondervinden.

Vanwege de aard van het probleem kun je vaak zien wanneer jouw hond problemen ondervindt met zijn botten,gewrichten, spieren of pezen. Wees alert wanneer je jouw hond ziet hinken, of wanneer het moeilijk opstaat na een periode van rust. Soms zie je dat honden vaak likken en bijten aan het geirriteerde gewricht. In bepaalde gevallen kun je ook zien dat gewrichten opgezet zijn of niet goed kunnen buigen of strekken. Kortom, er zijn talloze manieren waaraan je kunt herkennen wanneer jouw hond last heeft met zijn bewegingsapparaat. Gelukkig kun je door goede verzorging bepaalde problemen uitstellen of voorkomen omdat er vrij veel aandoeningen een onnodige oorzaak hebben, zoals b.v. overgewicht of overbelasting. Ook is het voeden van de gewrichten enorm belangrijk. Suppletie kan een zeer grote rol spelen bij het voorkomen van, en ondersteunen bij bepaalde problemen. Soms mist een hond simpelweg de juiste voedingsstoffen om het lichaam optimaal te laten functioneren.

Gelukkig zit je bij Organimal op het juiste adres. Organimal ondersteunt dieren al jaren op een verantwoorde en effectieve manier met behulp van 4000 jaar specialisme op het gebied van kruiden. Al onze kruiden zijn puur natuur, zonder chemische toevoegingen en hebben hun effectiviteit al jaren bewezen.

NB: bij ernstige en/of aanhoudende klachten, raadpleeg altijd een dierenarts!

Botten & Gewrichten Archive

Reviews Uit Deze Categorie

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

  • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
  • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
  • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
  • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
  • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.