Botten & Gewrichten

Katten zijn echte topatleten. Het bewegingsapparaat van katten maakt ze tot de acrobaten onder de huisdieren. Dit stelsel van spieren, botten, gewrichten en pezen fungeert als de motor van hun actieve leven, maar helaas ondervinden ook katten maar wat vaak problemen met hun botten en gewrichten. Dit gebeurt zeer vaak wanneer ze ouder worden, maar het komt ook nog regelmatig bij jongere katten voor.

lees meer

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij katten ouder dan 6 jaar meer dan 50% gewrichtsproblemen ondervindt. Naarmate de leeftijd stijgt wordt dit percentage alleen maar groter. Dit zou je niet snel zeggen als je naar een kat kijkt. Dat komt doordat katten zeer goed zijn in het verbergen van pijn. Mensen en honden ontlasten hun gewrichten wanneer er sprake is van pijn. Katten doen dit veel minder, daarom zie je ze ook zelden mank lopen.

De oorzaken voor deze problemen met gewrichten zijn verschillend. Enkele kunnen zijn: ouderdom (slijtage), aangeboren afwijkingen, overgewicht en blessures als gevolg van trauma’s en natuurlijk voeding.

Zoals gezegd is het herkennen van bewegingsproblematiek bij een kat veel moeilijker. Toch zijn er punten waarop je kunt letten. Dit zijn b.v.: Minder makkelijk springen, minder bewegen en meer slapen, het vermijden van hogere plaatsen, niet meer geaaid willen worden, enzovoorts.
Kortom, er zijn nog altijd genoeg manieren waaraan je kunt herkennen wanneer jouw kat last heeft met zijn bewegingsapparaat. Gelukkig kun je door goede verzorging bepaalde problemen uitstellen of voorkomen omdat sommige aandoeningen een onnodige oorzaak hebben, zoals b.v. overgewicht. Ook is het voeden van de gewrichten enorm belangrijk. Suppletie kan een zeer grote rol spelen bij het voorkomen van, en ondersteunen bij bepaalde problemen. Soms mist een kat simpelweg de juiste voedingsstoffen om het lichaam optimaal te laten functioneren.

Gelukkig zit je bij Organimal op het juiste adres. Organimal ondersteunt dieren al jaren op een verantwoorde en effectieve manier met behulp van 4000 jaar specialisme op het gebied van kruiden. Al onze kruiden zijn puur natuur, zonder chemische toevoegingen en hebben hun effectiviteit al jaren bewezen.

NB: bij ernstige en/of aanhoudende klachten, raadpleeg altijd een dierenarts!

Botten & Gewrichten Archive

Reviews Uit Deze Categorie

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

  • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
  • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
  • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
  • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
  • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
  • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.