Inloggen
Nieuw bij Organimal?
Maak een account aan en profiteer van de vele voordelen.
  • Nooit meer jouw gegevens invoeren
  • Controleer de status van jouw bestelling
  • Helder orderoverzicht
Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Neem contact op
Home>Advies & Info>Alles, Katten> Anti vlooien kat

Anti vlooien kat


Anti vlooien voor de kat, het blijft een thema dat geregeld terugkomt. Hoe groot de liefde voor onze katten is, zo groot is de afkeer van de ongewenste gasten die ze bij zich kunnen dragen. Bijna alle katten hebben wel eens last van vlooien, zeker als ze buiten komen. Is dit enigszins te voorkomen en als je kat vlooien heeft, hoe kun je deze het beste behandelen? Kordaat handelen en een heus ‘anti vlooien kat regime’, kan een hoop narigheid (denk vlooienplaag) voorkomen. Lees dus zeker even verder!

Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Anti vlooi kat

Als we denken aan anti vlooi voor de kat, denken we vaak aan een hoop gedoe en hoge kosten. Maar vooral voor de kat zelf is het hebben van vlooien of teken allesbehalve een pretje. Teken kunnen ernstige ziekten overbrengen en zelfs gevaarlijk zijn voor baasjes. Ook van vlooien kan je harige metgezel flink last hebben. Dit is zeker zo als je poezenbeest last heeft van een vlooienallergie. De kat is dan allergisch voor het speeksel van de vlo. Dit uit zich in extreme jeuk. Het voorkomen van vlooien bij je kat is dan ook beter dan genezen. Wij vertellen je graag hoe je dat het beste doet.

Vlooien bestrijden kat

Als je kat eenmaal last heeft van vlooien, is het soms – ondanks een anti vlooien middel voor de kat – lastig om hier helemaal van af te komen. Vlooien verspreiden zich vliegensvlug en besmetten de omgeving met ontelbare eitjes. Als deze uitkomen begint het probleem vaak van voor af aan. Om vlooien te bestrijden bij de kat, moet de omgeving dan ook altijd goed worden aangepakt.

De grote schoonmaak

Om de vlooien van je kat te bestrijden zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Meer dan 95% van de vlooien zitten niet op de kat zelf maar in de omgeving. Heb je eenmaal vlooien bij je kat gesignaleerd, is het – naast het gebruiken van een goed anti vlooienmiddel – van groot belang om de omgeving goed schoon te maken en houden. Lees hier meer over in ons artikel vlooien bij katten.

Anti-vlooienmiddel kat

Vlooiendruppels, tabletten, een vlooienband en allerlei sprays. Als het gaat om een anti vlooienmiddel voor de kat is de keuze haast overweldigend. Het kiezen van de juiste anti teken behandeling is met het kiezen van een goede tekentang nog relatief eenvoudig. Maar al die middeltjes als het aankomt op de anti vlooien kat behandeling, zijn die wel zo onschuldig als het lijkt?
Niet lang geleden berichtte het AD nog over baasjes die actie eisten tegen een anti-vlooien en-tekenmiddel dat verantwoordelijk zou zijn voor duizenden zieke en zelfs dode honden en katten. En na het fipronil schandaal heerst terecht de vraag of fipronil (een chemisch zenuwgif) wel als bestanddeel van een anti-vlooienmiddel moet worden gebruikt. Meer informatie hierover vind je in ons artikel ziek door reguliere geneeskunde.

Absoluut niet voor de poes

Let er trouwens altijd op dat je een speciaal middel voor de kat gebruikt. In veel anti vlooienmiddelen voor honden bijvoorbeeld wordt permethrin gebruikt. Waar honden dit middel meestal goed verdragen, blijkt de kat een geval apart. Het gebruik van permethrin op de kat is toxisch en kan zelfs dodelijk aflopen. Wij raden aan om dit product ook niet op honden te gebruiken als je een kat in huis hebt. Direct contact met de hond die is behandeld, is voor je kat namelijk levensgevaarlijk. Dit gevaar blijft tot 24 uur na de behandeling bestaan. Je kat kan door likken of kopjes geven het middel binnen krijgen.

Beste vlooienmiddel kat

Er zijn talloze producten onder de noemer anti vlooien voor de kat verkrijgbaar. Maar wat is nu de beste behandeling inzake zo’n vlooienmiddel voor katten? Het beste vlooienmiddel voor de kat is er een die doet wat het beloofd en bij voorkeur een die niet giftig is. Dat laatste is niet alleen veel gezonder voor je kater of poes maar ook veiliger in gebruik, zeker in een huishouden waar kinderen aanwezig zijn. Kleine kinderen zijn vaak vatbaarder voor de werking van schadelijke stoffen en zich niet bewust van de risico’s. Ze wassen minder vaak uit zichzelf de handen maar steken wel vaker de vingertjes in de mond. Geen prettige gedachte als je kat een vlooienband draagt met een hoge dosering van het eerder genoemde fipronil.

Vlooien bestrijden kat natuurlijk

Bij Organimal geven wij altijd de voorkeur aan een natuurlijk behandeling waar mogelijk. Gelukkig is dit bij een anti vlooien behandeling voor de kat een goede en efficiënte optie. Als je de omgeving goed en efficiënt schoon houdt, kom je met een vlooienkam al een heel eind. Maar er zijn genoeg natuurlijke anti vlooien middelen voor de kat te krijgen die enorm effectief zijn. Wel zo prettig ook als het op anti vlooien voor een kitten aankomt. Zo wordt bijvoorbeeld het 100% natuurlijke product diatomeeënaarde (ook bekend als celoet of kiezelaarde) vaak toegepast om vlooien bij de kat op een natuurlijke wijze te bestrijden.

Diatomeeënaarde is absoluut veilig voor kinderen en huisdieren. Daardoor is het enorm geschikt voor gebruik in en rondom het huis. Het kan ook direct op de vacht van je poezenvriend worden aangebracht. Diatomeeënaarde is niet giftig maar wel sterk vocht absorberend. Let op dat het niet wordt ingeademd of in ogen terechtkomt. Dit kan irritatie veroorzaken. Ook het goedje genaamd “ neem” is erg geschikt om te gebruiken als natuurlijk anti-vlooienmiddel. Het heeft een erg sterke geur waar niet iedereen van houdt maar is erg doeltreffend. De neem boom wordt wel eens de wonderboom genoemd vanwege zijn meervoudige inzetbaarheid. In India is deze kennis al eeuwen bekend en toegepast.

Ook kan het helpen om de weerstand van je kat te verhogen. Katten met een goede weerstand en een gezonde vacht zijn minder vatbaar. Een natuurlijk voedingssupplement en een natuurlijke shampoo kunnen dus ondersteunend werken.

Anti vlooien kat, natuurlijk verlost

Er zijn gelukkig genoeg natuurlijke middelen om vlooien effectief te bestrijden. Een natuurlijk bestrijdingsmiddel is beter voor mens, dier en voor ons milieu. Bovendien voorkom je het risico op resistentie. Organimal baseert haar producten op 4000 jaar aan waardevolle ervaring met kruiden. Al onze kruiden zijn puur natuur, zonder chemische toevoegingen en hebben hun effectiviteit al jaren bewezen. Ons deskundige team staat graag voor je klaar. Dus heb je een vraag over anti vlooien kat of een opmerking? Neem dan gerust contact met ons op!