Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Neem contact op

Puppybrokken


Hoe kies je de juiste.

Heb jij net een jonge pup of is er een op komst, dan ben je vast en zeker op zoek naar goede puppybrokken. Het is belangrijk om te kiezen voor voer dat je hondje de beste start geeft. Daarmee heeft het alle energie om lekker te spelen, te groeien, te leren en gezond te blijven. Maar hoe kun je weten of puppybrokken van een goede kwaliteit zijn, waar moet je op letten? Wil jij het antwoord weten op deze vragen, lees dan hieronder verder.

Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Hoe herken je de beste puppybrokken?

Als je voer zoekt voor je puppy, is het goed om je te realiseren dat je kleine hondenmaatje in feite nog een baby is. Dat is ook de reden dat je er waarschijnlijk elke nacht wel een keer uit moet om hem te laten poepen of plassen, dat hij overal op kauwt en alles nog moet leren. Net als een mensenbaby heeft een puppy voer nodig dat speciaal geschikt is voor deze ontwikkelingsfase.

Een puppy heeft een totaal andere voedingsbehoefte dan een volwassen hond. Jonge hondjes hebben veel energie nodig. Het is niet zo moeilijk te begrijpen waarom dat is. Je puppy is enorm actief, speelt veel, is bezig de wereld te ontdekken en groeit als kool. Hij is zich dus zowel lichamelijk als geestelijk aan het ontwikkelen. Goede puppybrokken spelen hier dan ook op in en leveren opgroeiende hondjes precies wat ze nodig hebben: extra energie en voldoende vitamines, mineralen en eiwitten.

Daarnaast is voer dat specifiek bedoeld is voor puppy’s afgestemd op het spijsverteringsstelsel van een jonge hond. De maag en darmen van je puppy zijn natuurlijk ook nog in ontwikkeling en alles werkt nog niet helemaal optimaal. De beste puppybrokken zijn daarom licht verteerbaar, zodat je kleine hondje ze goed kan verwerken. Als laatste is het van belang dat de brokjes niet te groot zijn. Je puppy heeft natuurlijk maar een klein bekje en met grote brokken zou hij niet goed overweg kunnen. Puppybrokken zijn een heel stuk kleiner dan de brokken voor volwassen honden. Daardoor kan een jonge hond ze makkelijker kauwen en opeten.

Puppybrokken van hoge kwaliteit

Nu je weet waar je op moet letten bij de keuze voor de beste puppybrokken voor je hondje, kun je op zoek gaan naar goed voer. Organimal 100% Graanvrij Puppy zijn heerlijke puppybrokken die je energieke pup alles leveren wat hij nodig heeft. Kenmerken van dit speciale puppy voer zijn:

  • Licht verteerbaar
  • Vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Compleet voer
  • Ondersteunt de groei en ontwikkeling
  • Glutenvrij
  • Bevat vitamines, mineralen en kruiden
  • Bron van glucosamine

De brokjes zijn licht verteerbaar en smaken ook nog eens heerlijk. Deze brokken zijn verkrijgbaar in de smaken Kip & Aardappel en Zalm & Aardappel. Met Organimal krijgt je hondje de beste start.

De lekkerste en gezondste puppy snacks?

Gedurende de dag eet je pup niet alleen voer, hij krijgt natuurlijk ook af en toe snacks. Lekkere en gezonde puppy snacks geef je niet alleen als tussendoortje. Jonge hondjes hebben een grote kauwbehoefte, waardoor een snack voor een puppy onmisbaar is om even lekker te kauwen. Een goede kauwsnack helpt je pup te ontspannen, traint de kaakspieren en zorgt ervoor dat de pup niet je tapijt of schoen kapot knaagt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook snacks die heel geschikt zijn om te gebruiken tijdens de training.

Je vrolijke, energieke pup moet natuurlijk nog veel leren. Zitten, liggen of naar je toe komen, in de mand gaan of buiten aan de lijn lopen. Wat het ook is dat je je hondje wilt leren, je moet hem ergens mee motiveren. Dat kan met een aai over de bol en met je stem, maar een gezonde puppy snack is toch wel de ideale motivator. Omdat het het beste is om iedere dag te trainen en je dus ook elke dag meerdere snacks geeft, is het belangrijk dat deze gezond zijn en geen overbodige toevoegingen bevatten. Die zouden het lichaam van je opgroeiende hondje maar overmatig belasten.

Puppy snacks zouden puur natuur moeten zijn, vers en goed kauwbaar. De snacks van Organimal voldoen volledig aan deze eisen. Met een dergelijke heerlijke snack krijgt je pup niet alleen een heerlijk tussendoortje, maar ook wat extra energie. Houd in de gaten dat je niet teveel snacks geeft. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar dat je pup een lekker hapje krijgt. De hond reageert vooral op de geur. Je kunt dus een klein stukje geven, daar heeft je puppy echt genoeg aan. Ps, Organimal SuperSnacks zijn vrij van antibiotica, pesticiden en komen van lokale loslopende en natuurlijk gevoerde dieren.

Het belang van goed voer

Je puppy is nu nog een klein, mollig hondje (met die vertederende grote ogen en dikke pootjes), maar het duurt niet lang of je hond verandert in een gezonde jonge hond. Maar dat kan alleen als je huisdier elke dag goed voer heeft gehad. Puppy’s groeien ontzettend hard, vooral in de periode tussen drie en vijf maanden. Het maakt helemaal niet uit of je een hond van een groot of een klein ras hebt.

Er is wel een verschil in groeisnelheid. Een klein ras (bijvoorbeeld een chihuahua of een teckel), groeit in hoog tempo totdat ze twintig keer zoveel wegen vergeleken met hun geboortegewicht. Een puppy van een groot ras groeit langzamer, maar kan tot wel honderd keer meer wegen vergeleken met het geboortegewicht. Het is dus van groot belang dat de puppybrokken die je aan je hondje geeft, alle energie, bouwstoffen, vitamines en mineralen leveren die het dier nodig heeft. Tijdens deze groeifase wordt de basis gelegd voor een robuuste gezondheid, waar je puppy de rest van zijn leven profijt van zal hebben.

Wil jij je puppy een goede start geven? Kies dan puppybrokken en puppy snacks van hoge kwaliteit. Maak het je gemakkelijk met de Organimal Puppy pakketten. Je kunt kiezen voor een pakket met snacks en supplementen, een pakket met snacks of een pakket met supplementen.

Ook vers voer geven is een goede optie. De Organimal Puur Vleesworsten zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. De worsten worden gemaakt van de hoogste kwaliteit vers vlees en orgaanvlees (het vlees wordt wel gestoomd). Ze zijn beschikbaar in de smaken rund, eend, zalm, lam, kalkoen, kip en konijn. Kijk ook eens bij onze Vegamix, een gezonde mix van groenten, fruit en kruiden dat je kunt gebruiken als aanvulling op het standaard voer van je puppy. Zo krijgt de pup alles wat het nodig heeft voor een goede start.

Heb je nog vragen over puppybrokken, over snacks voor je puppy of supplementen, laat het ons weten en neem contact op.