Inloggen
Nieuw bij Organimal?
Maak een account aan en profiteer van de vele voordelen.
 • Nooit meer jouw gegevens invoeren
 • Controleer de status van jouw bestelling
 • Helder orderoverzicht
Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Neem contact op
Home>Advies & Info>Alles, Honden> Zalmolie hond

Zalmolie hond


Voordelen en werking
Zalmolie voor de hond wint enorm aan populariteit. En dat is helemaal niet gek. Zalmolie aan je hond geven brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Maar hoe zit het nu precies, waarom is zalmolie zo gezond voor je hond en wat zijn dan precies de voordelen? Wanneer moet je het geven en waar dien je op te letten?

Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Zalmolie voor honden, opmars om de juiste redenen

Je kunt er de laatste tijd eigenlijk niet meer omheen. Zalmolie was al langer een populair supplement voor de mens, maar nu hebben de baasjes ook de vele voordelen van zalmolie voor honden ontdekt. Je gunt je viervoeter natuurlijk alleen maar het beste. Je wilt dat hij in optimale staat van gezondheid van het leven kan genieten. Zalmolie voor honden is een supplement dat daar aan bij kan dragen.

De ontstekingsremmende werking en de bewezen ondersteuning van het immuunsysteem, maken dit natuurlijke product feitelijk onmisbaar. Met zalmolie kunnen huidproblemen zoals jeuk, haaruitval en allergie worden aangepakt. Ook zorgt zalmolie bij de hond voor meer energie en een betere spijsvertering.

Visolie hond

Zalmolie is een hoge kwaliteit visolie. Het zijn vooral de goede vetzuren in de visolie voor de hond, die de positieve effecten teweeg brengen. Van vele essentiële vetzuren zoals Omega-3 vetzuren is bekend dat wij, en ook onze harige vrienden, ze niet zelf kunnen aanmaken. Daardoor moeten deze stoffen via de voeding worden opgenomen.

Veel hondenvoeding is rijk aan omega-6 vetten, terwijl Omega-3 er vaak bij inschiet. Zonde want binnen de omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) van groot belang voor een gezond dierenlichaam. Gelukkig zijn deze stoffen in zalmolie voor de hond rijkelijk aanwezig.

Waar wordt visolie voor honden van gemaakt?

Met visolie voor honden zorg je ervoor dat je viervoeter de juiste portie essentiële vetzuren binnenkrijgt. Via de voedselketen komen Omega-3 vetzuren vooral in vissen en schelpdieren terecht. De beste omega-3 vetzuren worden onder andere gehaald bij de vette vissoorten zoals zalm, tonijn, haring, sardientjes en makreel. Vette vis wordt meestal door honden nauwelijks gegeten. Een aanvulling is dus geen overbodige luxe.

Ter behandeling van allergie bij honden en kale plekken is visolie meer dan eens een ware ‘life saver’ gebleken. Tijd voor een klein lesje biologie.

Werkzame stoffen

We lazen al dat binnen de omega-3 vetzuren, voornamelijk EPA en DHA van groot belang zijn voor een gezond dierenlichaam. Maar wat doen deze belangrijke vetzuren nu precies? Wij geven je een handig overzicht.

Effect van EPA

Eicosapentaeenzuur (EPA) staat vooral bekend om de volgende eigenschappen:

 • Ontstekingsremmend
 • Verlicht artritis (ontstekingsremmend effect)
 • Verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten
 • Ondersteunt de interne herstellende systemen die werken in reactie op fysieke stress

Effect van DHA

Docosahexaeenzuur (DHA) mag de volgende positieve effecten aan zijn cv toevoegen:

 • Vermindert het risico op gezichtsverlies door ouderdom
 • Ondersteunt gezond weefselvocht en gezonde traanproductie
 • Vermindert droogheid en roodheid van de huid
 • Vermindert het risico op staar
 • Ondersteunt een gezonde hersenfunctie
 • Helpt het geheugen en leervermogen
 • Goed voor focus en aandacht
 • Kan ouderdom gerelateerd geheugenverlies afremmen

Je ziet het, de positieve effecten van essentiële vetzuren liegen er niet om. Omdat je hond deze vetzuren zelf niet aan kan maken, is een supplement allesbehalve gek. Let er bij het kiezen van een supplement wel op dat het een zo natuurlijk mogelijk supplement is. Op onnodige geur- en kleurstoffen of chemische vulmiddelen zit niemand te wachten!

Zalmolie voor je hond en gezondheid

Als twee giganten hun superkrachten bundelen, is het effect vaak groots. Dit is wat er gebeurt in een goede visolie waar EPA en DHA beide aanwezig zijn. De combinatie van beide:

 • Ondersteunt de gezondheid van het hart
 • Stimuleert de gezondheid van het immuunsysteem
 • Ondersteunt de gezondheid van huid en vacht
 • Verbetert de prestatie
 • Heeft een positief effect op emoties en cognitiviteit van de hersenen
 • Kan eiwitsynthese verbeteren
 • Verbetert de spiergroei en –kracht
 • Heeft positieve invloed op de nieren
 • Werkt anti – inflammatoire

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Omega-3 met een hoge concentratie aan EPA en DHA, verkregen uit visolie, een ontstekingsremmende en cel-versoepelende werking heeft in het lichaam. Hierdoor wordt vocht beter vastgehouden, wat je meteen terugziet in de huidconditie.

Omega 3 en Vitamine E, een krachtig duo

Niet alleen is visolie een bron van de belangrijke de vetzuren EPA en DHA, in combinatie met andere vitaminen zoals bijvoorbeeld vitamine E kan het een nog krachtiger pakket worden. De functie van vitamine E in dergelijk unieke natuurlijke formule is tweezijdig. Vitamine E beschermt de Omega-3 vetzuren, zodat deze in optimale staat blijven en goed kunnen worden opgenomen. Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren en daardoor gevoelig voor oxidatie. Het wordt dan heel snel “ranzig”. Door de vitamine E blijft de heilzame werking optimaal bewaard.

Los daarvan heeft vitamine E een positief effect in het lichaam van je hond. Als krachtig antioxidant beschermt het lichaamscellen tegen aanvallen van vrije radicalen. Verder speelt de vetoplosbare vitamine een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en in de celwanden van andere weefsels van je huisdier. Omdat vitamine E het immuunsysteem ondersteunt, helpt het je hond sneller te herstellen van ziektes en infecties. Door het ontstekingsremmende effect wordt bij een huiduitslag of allergie de vacht gekalmeerd.

Zalmolie geeft je hond meer dan alleen een glanzende vacht

Zalmolie voor de hond is zeker goed voor vacht en wordt dan ook vaak ingezet als middel om de huid en vacht te verbeteren. Maar het kan dus zoveel meer. Omega 3 voor honden helpt tegen huidirritaties en jeuk maar laat jouw viervoeter ook de beste versie van zichzelf zijn. Het bevordert de hersenontwikkeling en de soepelheid en zorgt voor meer vitaliteit. Dus ook als er geen vachtproblemen zijn is een gebalanceerde visolie voor de hond geen slecht idee. Zeker een oudere hond of een pup kan wel een extraatje gebruiken.

En de vissen en zeeën dan?

De zeeën worden op dit moment in hoog tempo leeggevist. Dit is een serieuze zaak die helaas maar al te vaak wordt genegeerd. Organimal juicht het gebruik van visolie voor de hond toe, maar dit mag zeker niet ten koste gaan van de visstand in de zeeën. Kijk wanneer je dit fantastische supplement koopt voor je hond daarom altijd of de olie gewonnen wordt uit de snijresten van gevangen vis. Zo voorkom je dat de vis er speciaal voor gevangen wordt en draag je bij aan de duurzaamheid van onze zeeën, alsmede aan de gezondheid van je hond.

Zalmolie hond, het beste voor je viervoeter

Als baasjes willen we het beste voor onze huisdieren. De positieve effecten van zalmolie of visolie voor de hond staan als een paal boven water. Houd bij het doseren altijd de juiste hoeveelheid aan. Wil je meer weten over zalmolie voor honden of heb je een andere vraag? Neem dan vooral contact op, wij helpen je graag. Een gelukkige hond is een gelukkig baasje en daar staan wij voor!