Inloggen
Nieuw bij Organimal?
Maak een account aan en profiteer van de vele voordelen.
  • Nooit meer jouw gegevens invoeren
  • Controleer de status van jouw bestelling
  • Helder orderoverzicht
Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Neem contact op
Home>Advies & Info>Alles, Honden> Glucosamine hond

Glucosamine hond


Glucosamine voor de hond wordt al jaren ingezet en steeds vaker gebruikt als natuurlijk supplement. Het is sinds jaar en dag populair voor humaan gebruik, maar ook onze trouwe viervoeter lijkt er bij bepaalde aandoeningen zichtbaar baat bij te hebben. Wat is het precies en voor welke kwaaltjes biedt het verlichting? En moet je als baasje nog ergens op letten wat de samenstelling betreft? Wij vertellen je er graag alles over!

Glucosamine voor honden

Glucosamine is voor honden zeer geschikt gebleken, de meeste honden reageren erg goed op een behandeling met voedingssupplement. Het algemene beeld is zelfs dat de toedienen van dit goedje vaak zelfs nog betere resultaten bij dieren oplevert dan bij mensen. Waarschijnlijk komt dit door de andere samenstelling van het kraakbeen bij dieren en door het afwijkende spijsverteringsstelsel ten opzichte van dat van de mens.

Glucosamine, wat is het

Glucosamine is een lichaamseigen stof, die in hoge concentraties wordt teruggevonden in gewrichten, kraakbeen, pezen en gewrichtsvloeistof. Het levert de bouwstenen voor Proteoglycanen. Dit zijn grote moleculen die ervoor zorgen dat het kraakbeen vocht vasthoudt, schokken kan opvangen en mooi glad is. Tevens is het ook de bouwstof van collageen, een onmisbare stof voor de werking van kraakbeen en botten.

Ook de smeringsmoleculen in de gewrichtsvloeistof bevatten veel glucosamine bouwstenen. Naarmate we ouder worden, gaan we deze lichaamseigen stof steeds minder produceren. Vooral dan kunnen klachten ontstaan en kan extra suppletie zinvol zijn om deze klachten te verlichten.

Wanneer wordt glucosamine voor de hond gebruikt

Glucosamine voor de hond wordt vooral gebruikt bij gewrichtsproblemen zoals artrose. Artrose bij honden wordt gekenmerkt door slijtage van het gewricht. Het kan op een natuurlijke manier verlichting bieden. Ook wordt glucosamine succesvol ingezet bij honden met dysplasie. Dysplasie betekent een afwijking van vorm, dit kan een aangeboren afwijking zijn maar ook een afwijking die de hond in de loop van zijn leven ontwikkelt. Vaak wordt glucosamine toegepast bij honden met een heupdysplasie. De meest voorkomende dysplasie bij honden is elleboogdysplasie.
Feitje: Tot wel 90% van alle honden krijgen vroeg of laat gewrichtsproblemen.

Glucosamine hond bijwerkingen

Langdurig gebruik van glucosamine voor de hond is over het algemeen probleemloos mogelijk. In tegenstelling tot pijnstillers en ontstekingsremmers is er geen kans op gevaarlijke neveneffecten, ook niet bij langdurig gebruik. In pure vorm is het een 100% natuurlijk product, dit verhoogt de kans op verdraagzaamheid aanzienlijk. Lichte bijwerkingen van glucosamine die bij sommige honden (ongeveer 5% van alle gevallen) kunnen optreden zijn:

  • overtollig maagzuur
  • verstopping
  • diarree

Zoals je ziet, houden deze glucosamine bijwerkingen voor je hond verband met overgevoeligheid van het maag-darmstelsel van je harige kompaan. Vaak kun je deze overgevoeligheidsreactie voorkomen door bijvoorbeeld glucosamine poeder samen met het voer te geven.

Glucosamine hond dosering

Ook al heeft teveel glucosamine voor de hond geen ernstige bijwerkingen, we willen natuurlijk wel een teveel aan glucosamine bij je hond voorkomen. De dosering is afhankelijk van het gewicht, over het algemeen geldt: hoe zwaarder de hond, hoe hoger de dosering mag zijn. We geven je – om inzicht te geven in het verschil in toediening per gewichtsklasse van onze Botten & Gewrichten in Balans formule.
Let op, dit is een richtlijn gericht op de combinatie glucosamine, chondroïtine en MSM voor de hond. De samenstelling en inhoud kan per merk verschillen. Volg dus altijd de dosering op zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik dit product bij drachtige en zogende honden alleen in overleg met je dierenarts!

Glucosamine Chondroïtine hond

Als je glucosamine aan je hond wilt geven, is de kwaliteit van het product belangrijk. Je wilt natuurlijk wel dat je hond profiteert van de optimale werking van dit natuurproduct. Let erop dat het supplement naast glucosamine ook chondroïtine voor je hond bevat. Chondroïtine, ook wel chondroïtinesulfaat genoemd, is een belangrijk bestanddeel van glycosaminoglycanen.
Het draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten, stimuleert de aanmaak van kraakbeen en de gewrichtssmering. Bovendien heeft het een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Omdat de werking van deze bestanddelen elkaar onderling versterkt, is de combinatie van glucosamine en chondroïtine voor een hond met gewrichtsslijtage in veel gevallen zeer heilzaam. Maar er is nog een zeer goed complementerend ingrediënt:

Glucosamine chondroïtine MSM hond

Methylsulfonylmethaan (afgekort MSM) is een organisch gebonden zwavel en een essentiële voedingsstof voor de gewrichten van zowel mens als dier. Het komt van nature voor in het lichaam en zorgt voor de elasticiteit van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsels. MSM is ook nodig voor de vorming van chondroïtinesulfaten, belangrijke bouwstenen van het kraakbeen. Let er voor het beste effect dus op dat supplement zowel glucosamine, chondroïtine en MSM voor je hond bevat.

Tip: wist je dat zalmolie ook een zeer goede bijdrage kan leveren aan het botten- en gewrichtenstelsel van je hond? De omega 3- vetzuren die in deze olie zitten hebben een ontstekingsremmend effect. Inflammatie is ook vaak een oorzaak is voor veel gewrichtsproblemen. Ook ondersteunt het de souplesse van de botten en gewrichten van je hond

Glucosamine hond ervaringen

De ervaringen van glucosamine bij de hond zijn vaak erg goed. Baasjes zijn vaak erg enthousiast en de kans dat glucosamine bij jouw hond aanslaat is groot, namelijk wel 80 tot 90%! Dat is een erg hoog slagingspercentage, bij mensen ligt deze kans op 60 tot 70%.

Er zijn berichten bekend van honden die amper nog de mand uitkwamen, niet meer de bank opkwamen of ommetjes stelselmatig afsloegen, die sinds de behandeling met dit goedje weer probleemloos rondrennen en -springen. Omdat het een natuurlijk middel is zonder ernstige bijwerkingen, zou je bijna kunnen stellen dat als het niet baat, het zeker ook niet schaadt. Je hond glucosamine geven, is bij reumatische klachten zeker het proberen waard!

Organimal, als alles gesmeerd moet lopen

Glucosamine voor honden kan in het algemeen zonder bedenkingen worden toegepast. Let wel op een goede samenstelling en check of het om een 100% natuurlijk product gaat, zonder toevoegingen. Deze suppletie wil je het liefst vrij van chemicaliën en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen hebben.

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over glucosamine voor jouw hond, of misschien over onze andere producten. Omdat ook wij alleen het allerbeste willen voor jouw viervoeter, staat ons deskundige team graag voor je klaar. Neem dus gerust contact met ons op, we helpen je met plezier en zorgen ervoor dat alles soepel loopt.