Colloïdaal zilver kat
Echt colloïdaal zilver voor je kat. Wat is dit precies en waarvoor gebruik je dit middel voor? Colloïdaal zilver is een heel breed inzetbaar natuurlijk middel voor allerlei aandoeningen. Waarvoor het dient, waar het aan moet voldoen en waar je op moet letten ontdek je in dit artikel.
Wat is colloïdaal zilver?
Colloïdaal zilver bestaat uit microscopisch elektrisch geladen zilverdeeltjes in gedistilleerd water. Bij het productieproces geleidt men stroom door een bak met gedistilleerd water met daarin puur zilver. Hierdoor ontstaan kleine nanodeeltjes zilver. Zilver staat bekend om zijn zuiverende de werking. Het wordt onder andere gebruikt bij waterzuivering en in schoeisel of kleding als geurbestrijder en voor het doden van bacteriën. Ook wordt het nog steeds in bepaalde ziekenhuizen gebruikt voor sterilisatie doeleinden.
Tegenwoordig wordt in Europa colloïdaal zilver vooral uitwendig verkocht. Dit vanwege de Europese wetgeving, die verbiedt om dit goedje voor inwendig gebruik te verkopen. Maar in vele andere landen wordt het middel nog steeds voor inwendig gebruik verkocht. Ooit was het een officieel humaan medicijn (tot 1983) voordat antibiotica (penicilline) op de markt kwam. Dit vanwege de antibacteriële, antivirale en antischimmel werking. Een andere veelgebruikte term voor dit reinigende goedje is zilverwater
Colloïdaal zilver voor katten
Waarvoor gebruik je colloïdaal zilver bij katten? In de reguliere diergeneeskunde krijgt een kat al vrij snel antibiotica voorgeschreven voor allerlei aandoeningen. Wij zijn ons ervan bewust dat het geven van antibiotica soms echt niet anders kan, maar er zijn ook alternatieven. Zoals colloïdaal zilver voor katten. Het is een natuurlijk antibioticum dat een minder slopende werking heeft op o.a. de darmflora van dieren en mensen.
De toepassingen zijn zeer divers, we zetten de voornaamste op een rij:
- Oorontstekingen
- Oogontstekingen
- Wonden
- Abcessen
- Diverse huidproblemen zoals bijvoorbeeld schurft of wratten
Bovenstaande voorbeelden zijn voor uitwendig gebruik. Als we kijken naar inwendig gebruik van colloïdaal zilver voor je kat, helpt het ook bij bepaalde bacteriële of virale infecties, schimmels en gisten, of bij het afbreken van ziekmakende biofilms (zoals een slijmlaag in de darmen of tandplak). Kortom: het is toe te passen bij diverse aandoeningen.
Beste kwaliteit colloïdaal zilver voor jouw kat
Maar hoe weet je nu wat de beste kwaliteit colloïdaal zilver voor jouw kat is? Er zijn vele aanbieders op de markt en als baasje wil je zeker weten dat je een hoogwaardig product toedient aan je huisdier. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Zo voorkom je dat je iets koopt wat helemaal geen puur colloïdaal zilver is. Er wordt namelijk zeer veel ionisch zilverwater aangeboden wat voor echt colloïdaal zilver door moet gaan. Dit is wel degelijk misleiding omdat ionisch zilverwater absoluut geen colloïdaal zilver is.
Als eerste de kleur: echt colloïdaal zilver voor jouw kat is te herkennen aan de gele kleur. Zilveratomen weerkaatsen namelijk licht. Denk aan de kleur van een citronella kaars. Is de kleur minder geel dan dat, dan is de concentratie zilver lager. Dat is op zich niet erg, maar de werking ervan is bij sommige aandoeningen minder. De concentratie van colloïdaal zilver kan sterk variëren. Voor de dosering is het dan ook belangrijk om te weten hoeveel PPM het zilverwater bevat. Bij een concentratie van 4 ppm, begint het iets licht geel te kleuren. Ppm staat voor Part Per Million, oftewel: delen per miljoen. Een concentratie van 1 ppm geeft aan dat er één deel van een product is op een totaal van een miljoen delen, meestal uitgedrukt in massa. Eén ppm is duizend keer zo klein als één promille.
Puur colloïdaal zilver herkennen
Wanneer je colloïdaal zilver voor de kat wilt kopen en het spul heeft geen kleur, dan is het geen echt zilverwater. Hoogstwaarschijnlijk is het dan “ ionisch zilver”. Hierbij zijn zilverionen opgelost in water. Ze reflecteren geen licht, dus kleuren ze ook niet geel. Eigenlijk is dat ionische water heel simpel te maken door wat 9 volt batterijen. Soms is er dan wel wat colloïdaal zilver doorheen gemengd, maar die hoeveelheid is dan verwaarloosbaar. In ionisch zilverwater zijn ook geen nanodeeltjes zilver aanwezig, waardoor het niet dezelfde eigenschappen heeft als colloïdaal zilver. Het heeft dus totaal niet de helende en herstellende werking van colloïdaal zilver. Het is niet slecht, maar omdat het vaak onder de naam colloïdaal zilver wordt verkocht, is dit dus misleidend. Puur colloïdaal zilver bestaat dus alleen uit water en zilveratomen, zonder andere toevoegingen.
Juiste dosering colloïdaal zilver kat
De juiste dosering van colloïdaal zilver voor je kat hangt van een aantal factoren af. Onder andere het type aandoening of het voor intern of extern gebruik is en het gewicht van je kat. Daarbij speelt de kwaliteit van het product een belangrijke factor. Hoe puurder het middel, des te minder je nodig hebt. Bij uitwendige aandoeningen zoals een oogontsteking of een wratje kun je een paar druppels per keer op de plek aanbrengen, meestal een aantal keren per dag. Is het een wond of een groter plek (bijvoorbeeld bij schurft), dan kan je een wattenschijfje, schone katoenen doek of wattenstaafje gebruiken. Zilverwater kun je het beste buiten de koelkast bewaren en niet in de buurt van stralingsbronnen zoals een antenne of licht. In een keukenkastje of lade is prima. Ieder dier zal anders reageren op het gebruik van het middel. Let daarom goed op reacties die je kat geeft. Bijwerkingen zien we nauwelijks bij het gebruik van het middel.
Wetenschappelijke studies
Naar dit zilverwater zijn talrijke wetenschappelijke studies gedaan. De positieve effecten bij verscheidene infecties en aandoeningen zijn dan inmiddels ruimschoots aangetoond door de wetenschap. De website Pubmed staat bekend als een van de meest toonaangevende websites voor wetenschappelijke publicaties. Hieronder staan verscheidene bronnen waar je wetenschappelijke informatie over dit middel kunt vinden.
Bronnen:
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3199605/ (influenza/mrsa/e.coli/hepatitis B)
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21756192 (candida)
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2818642/ (hiv)
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3771099/ (gram negatieve bacteriën)
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21400747 ( bacteriën)
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3385153/ ( schimmel onderzoek planten)
Colloïdaal zilver kat oogdruppels
Als laatste willen we nog even stilstaan bij colloïdaal zilveroogdruppels voor de kat. Het colloïdaal zilver in ons assortiment is van de hoogste kwaliteit en ideaal toe te passen bij oog- en oorontstekingen bij je kat. Doordat het 100 % puur en natuurlijk is, vervaardigd zonder kunstmatige en chemische toevoegingen, is het volledig veilig uitwendig te gebruiken. Naast het gebruik van colloïdaal zilver voor de kat als oogdruppels is het ook ideaal bij vieze oren of huid-/wondproblemen. Ons zilverwater mag langdurige gebruikt worden, ongeacht leeftijd of ras. Zelfs drachtige katten kunnen het gebruiken. Alleen bij nierproblemen raden wij het gebruik ervan af.
Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. Heb je vragen over colloïdaal zilver voor je kat of andere producten? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren deskundigen en specialisten helpen graag met raad en advies.