Inloggen
Nieuw bij Organimal?
Maak een account aan en profiteer van de vele voordelen.
 • Nooit meer jouw gegevens invoeren
 • Controleer de status van jouw bestelling
 • Helder orderoverzicht
Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Neem contact op

Hondensnacks


Dat kan gezonder

Snacken en snoepen; moet heus af en toe kunnen of liever helemaal niet? Hondensnacks hebben vaak een ronduit ongezond imago. Terwijl een gezonde snack juist een hele goede aanvulling kan zijn op de dagelijkse voeding, ook bij honden. Ook is het zo dat wij vaak onze honden laten “mee-eten” van ons bord. Dit is in veel gevallen niet heel gezond voor jouw trouwe viervoeter. Hoe snackt jouw hond verantwoord? En zelfs op zo’n manier dat het bijdraagt aan de gezondheid? Lees er alles over in dit artikel!

Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Gezonde hondensnacks

Gezonde hondensnacks, dat klinkt te mooi om waar te zijn zullen sommige baasjes denken. En toch doen ze met die gedachte hun trouwe viervoeter misschien onbedoeld tekort. Wist je bijvoorbeeld dat een gezonde snack een aanvulling is op de dagelijkse voeding van de hond doordat ze de juiste snacks allerlei vitaminen en mineralen bevatten? En wist je dat snacken bijdraagt aan een gezond gebit en helpt bij tandplak? En zelfs bij het verminderen van stress?

Bovendien bieden snacks een heerlijk verwenmoment en kun je kleinere gezonde snacks prima gebruiken om jouw hond te belonen en te trainen. Allerlei redenen om het snacken vanuit een ander perspectief te bekijken. Maar wanneer is een snack dan gezond? En hoe scheid je het kaf van het koren? Hondensnacks zijn er namelijk in allerlei soorten en maten:

 • Botten;
 • Staven;
 • Sticks;
 • Brokjes;
 • Gedroogd vlees;
 • Trainers (kleine hapjes om mee te trainen);

Hoe herken je hieruit nou een gezonde hondensnack? 

Hoe snackt mijn hond gezond?

Om te komen tot een verantwoord tussendoortje is het belangrijk om te kiezen voor hondensnacks die vrij zijn van toevoegingen of onnodige vulmiddelen. Kies dus voor hondensnacks die gebaseerd zijn op puur vlees of onderdelen van dieren zoals pens, long en maagjes. Daarnaast is het raadzaam om goed te kijken naar de afkomst van het vlees. Kies bij voorkeur voor vlees uit Nederland of Europa. Ga het liefst voor diervriendelijk vlees en kies dus voor vlees van vrije uitloop dieren. Deze dieren hebben niet alleen een mooi en waardig leven gehad maar het vergroot ook de kans dat de dieren “grasgevoerd” zijn, of in ieder geval schoon eten. Denk aan het gebrek aan groeihormonen, antibiotica, enz. Zo kies je voor schoon en gezond vlees voor het welverdiende snackmoment van jouw buddy en weet je zeker dat er geen ongewenste toevoegingen in jouw hondensnack zitten. Wel zo prettig, toch?

Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor tussendoortjes die langzaam gedroogd zijn, zodat alle voedingsstoffen optimaal bewaard blijven. Op deze manier is het niet alleen genieten geblazen maar draagt het snackmoment ook echt iets bij aan de gezondheid en vitaliteit van jouw trouwe viervoeter. Win-win wat ons betreft!

Natuurlijke hondensnacks

Je hebt inmiddels een goed beeld van wanneer een hondensnack ook echt bijdraagt aan de gezondheid van jouw hond. Wel zo fijn dat je bewust en goed geïnformeerd een gezonde en veilige keuze kunt maken uit het soms overweldigende aanbod van tussendoortjes.
Let er aanvullend op dat jouw hondensnacks vrij zijn van schadelijke stoffen zoals chemicaliën en geur-, reuk en smaakstoffen. Dan heb je niet alleen een gezonde snack te pakken maar ook een 100% natuurlijke hondensnack. Op deze manier houd jij je harige vriend in topconditie en vormen snacks een mooie aanvulling op een gezonde levensstijl. Ontdek de 100% natuurlijke en gezonde hondensnacks van Organimal en bekijk hoe jij jouw hond verantwoord kan verwennen. De snacks hebben verschillende functies, van trainers en gebitsreinigers tot aan darmflora optimalisatie.

Kijk daarom eens naar Organimal Supersnacks!

Hypoallergene hondensnacks

Sommige honden hebben last van allergieën, dan bieden hypoallergene hondensnacks uitkomst. Er zijn diverse allergieën bij de hond, waarvan voedselallergie een veel voorkomend probleem is. In dit geval geeft het immuunsysteem een overmatige reactie op bepaalde ingrediënten die in voer of snacks zitten. Veel gehoorde klachten zijn huidklachten als jeuk, roos en ontstekingen of maagklachten die kunnen leiden tot braken en diarree. Heeft jouw hond onverhoopt last van voedselallergieën? Dan is er gelukkig al jaren een ruim aanbod in hypoallergene voeding. Dit aanbod wordt vandaag de dag meer en meer aangevuld met hypoallergene hondensnacks. Hiermee hoeft jouw maatje vanaf nu niks meer te missen en kan jouw hond ook gewoon genieten van extraatjes en van speciale momentjes tussendoor. Want ook voor honden zijn het de kleine dingen die het doen. Natuurlijk is het gebruik van goede probiotica ook een echte aanrader bij allergieën, net als goede natuurlijke ontstekingsremmers om de inflammatiewaarden naar beneden te halen. Met hypoallergene hondensnacks maak je zelfs de meest gevoelige eter blij. Ze bevatten namelijk eiwitten uit slechts één dierlijke bron en de eiwitbronnen rund en kip (veroorzakers van de meest voorkomende voedselallergieën bij honden) kunnen worden vermeden indien daar behoefte aan is. De snacks worden gemaakt van allerlei verschillende diersoorten dus de keuze is reuze. Daarnaast zijn hypoallergene tussendoortjes vrij van granen en van conserveringsmiddelen. Hiermee kun je dus, ook in geval van allergieën, jouw hond op een gezonde en verantwoorde manier verwennen met een heerlijke snack of welverdiende beloning.

Jouw hond in topconditie

Je wil je viervoeter natuurlijk zien stralen, vol gezondheid en in topconditie. Aandacht, samen uitwaaien, spelen en letten op een gezonde voeding en levensstijl – daar worden jullie allebei vrolijk van! Af en toe wat lekkers hoort erbij. Sterker nog, zoals we gezien hebben brengt een snackmoment heel wat gezondheidsvoordelen. Zeker wanneer je het vergelijkt met het eten van ons bord en de hapjes die we ze vaak tussendoor geven. Een broodje pindakaas is echt niet zo gezond voor jouw hond. Het is belangrijk dat er verantwoord en gezond wordt genoten. Hoe maak je zondigen ook alweer gezond? We zetten nog even alle feiten op een rijtje. Gezonde en natuurlijke hondensnacks waar zowel jij als jouw harige maatje blij van worden zijn:

 • Gemaakt van puur vlees, zonder toevoegingen en vulmiddelen;
 • Gemaakt van diervriendelijk vlees, ga voor vrije uitloop en vlees vrij van antibiotica;
 • Langzaam gedroogd, met optimaal behoud van voedingsstoffen;
 • 100% vrij van chemicaliën;
 • 100% vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen;
 • In geval van voedselallergie hypoallergene snacks;

Onze 100% natuurlijke hondensnacks bevatten waardevolle vitaminen en mineralen die de gezondheid van jouw hond ondersteunen. Houd daarnaast jouw trouwe viervoeter in topconditie door te kiezen voor natuurlijke voeding die bij de leeftijd en het activiteitsniveau van je hond past. Zo genieten jullie samen van optimale levenskwaliteit. Ontdek hier ook onze 100% natuurlijke supplementen die kunnen helpen om het welzijn van jouw hond bevorderen en jouw trouwe metgezel weer helemaal terug in balans te brengen.

Baasje kies jouw hondensnacks bewust

Laat jouw hond gerust lekker en verantwoord snacken als verwenmoment, tussendoortje of als beloning bij training. Zorg voor voldoende beweging en buitenlucht en gebruik hondensnacks als aanvulling maar nooit als vervanging van een gevarieerd voedingspatroon. Bij twijfel over de conditie van jouw hond of bij aanhoudende allergische klachten, is het altijd verstandig om je dierenarts te bezoeken. Ook onze dierenartsen staan klaar om al je vragen te beantwoorden, neem gerust contact op!