Schapenvet hond
Schapenvet voor de hond, sommige baasjes zweren erbij. Het wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Maar wat is het nou eigenlijk precies en wat doet het voor je harige vriend? Hoe moet je het gebruiken en dien je daarbij nog ergens op te letten? Lees snel verder en ontdek hoe het zit met schapenvet voor honden!
Wat is schapenvet?
Schapenvet wordt gemaakt van schapenvlees dat geschikt is voor de menselijke consumptie. Doorgaans wordt voor de productie zuiver niervet gebruikt. Dit niervet wordt gesmolten en gezeefd, waardoor een natuurzuiver product ontstaat.
Het is in meerdere variaties verkrijgbaar. Zo kun je het bijvoorbeeld in blokjes kopen, de zogenaamde schapenvet bonbons voor honden. Het mooie is dat de meeste honden het ook nog eens erg lekker vinden. Tevens is het product ook vloeibaar te verkrijgen. Deze variant kun je door het voer van je viervoeter mengen.
Tot slot is er ook nog de schapenvet korrel. Van deze korrels kun je tijdens ieder eetmoment wat toevoegen. Deze korreltjes zijn ideaal als je viervoeter lastig op gewicht blijft en aan de dunne kant is.
Waarom schapenvet voor je hond?
Een groot aantal hondeneigenaren voert hun hond schapenvet bij. Het vet bevat veel vitamine A en D. Deze vitamines zijn essentieel voor het gezichtsvermogen, voor de versteviging en opbouw van botten en voor het maagdarmkanaal. Het geven van schapenvet heeft voor de hond vele voordelen. Zo kan het je harige kameraad helpen aan een:
- Gezondere huid
- Sterkere botten
- Hogere weerstand
- Betere darmflora
Omdat het een goede werking van maag en darm stimuleert, kan schapenvet bij honden ook helpen tegen diarree en dunne ontlasting. Misschien een beetje gek, maar wist je dat het zelfs wordt aangeraden als je hond veel poep eet? Het kan dan namelijk zijn dat hij bepaalde voedingsstoffen mist in zijn dieet die je met het vet kunt aanvullen. Al met al dus een prima goedje om de algehele conditie van je viervoeter te verbeteren.
Schapenvet tegen verharen hond
Een speciale vermelding verdient hier het gebruik van schapenvet tegen het verharen van je hond. Het zorgt niet alleen voor een glanzend vachtje, het kan ook helpen tegen hardnekkig haaruitval. Door de vetzuren en de vele vitamines helpt het namelijk om de vacht van binnenuit in goede conditie te houden. Ook kan het helpen tegen een droge, schilferende en geïrriteerde huid. Op die manier kan schapenvet jeuk bij je hond verminderen.
Online zijn er allerlei ervaringen van schapenvet bij honden te vinden waar baasjes laaiend enthousiast zijn over het resultaat. In een aantal ervaringen is te lezen dat baasjes al na 2 weken minder verharing bij hun hond vaststellen.
Natuurlijk geven de ervaringen van andere gebruikers geen garantie, omdat ieder dier anders is en anders reageert. Maar als je op zoek bent naar een natuurlijk middel om verharen bij je hond te voorkomen, is schapenvet zeker het proberen waard.
Hoeveel schapenvet geven?
Het product wordt door vele merken in allerlei variaties aangeboden. Hoeveel je moet geven hangt er vanaf of je bonbons, korrels of vloeibaar schapenvet voor je hond gebruikt. Over het algemeen geldt voor de bonbons het advies van 1 mini bonbon per 10 kilo lichaamsgewicht per dag. Als je grotere bonbons neemt, is het er 1 per 20 kilo. Van de vloeibare variant mag je zo’n 10 ml per 10 kilo lichaamsgewicht aanhouden. Voor de korrels geldt het advies van 1 gram per kilo lichaamsgewicht.
De juiste dosering kan per product verschillen. De genoemde hoeveelheden zijn dus een richtlijn. Check altijd de verpakking voor de juiste dosering en houd deze ook aan.
Schapenvet met knoflook
Schapenvet is met allerlei smaakjes te krijgen, maar de meeste viervoeters vinden het vet gewoon zo al heerlijk. Een smaakje is dus niet per se nodig. Toch zijn sommige toevoegingen wel van toegevoegde waarde. Zo is er bijvoorbeeld ook schapenvet met knoflook.
Nu wordt er weleens gezegd dat knoflook niet goed is voor honden. Maar bij de knoflook die wordt toegevoegd aan het vet, gaat het om een gedroogde variant van knoflook. Door het drogen zijn de zwavelhoudende bestanddelen uit de knoflook verdwenen, waardoor ook onze harige vrienden het prima kunnen verdragen.
Van knoflook is bekend dat ongewenste gasten als wormen, vlooien en teken er niet van gediend zijn. Wanneer je schapenvet met knoflook aan je hond geeft, sla je dus twee vliegen in één klap. Je trouwe lobbes profiteert van de werking van het vet op zijn vacht, en door de knoflook bestrijd je ook nog eens op een natuurlijke manier teken, vlooien en wormen bij je hond.
Nadelen schapenvet hond
Klinkt allemaal geweldig, dat spul, maar kleven er ook nadelen aan schapenvet voor de hond? Omdat het vrij veel vet bevat, is het niet ideaal voor honden die op dieet zijn. In dat geval is zalmolie een overweging waard, omdat de verhouding in vetzuren net wat anders is. Wist je dat ook zalmolie enorm goed kan bijdragen aan een gezonde en glanzende vacht bij jouw hond?
Niet per se een nadeel, maar houd er rekening mee dat schapenvet geen volledige voedingsbron is. Het dient dus altijd als aanvulling op het voedingspatroon en niet als volledige vervanging daarvan.
Een ander nadeel van schapenvet is dat het soms erg bewerkt wordt. Bewerkte vethoudende producten zijn niet zo gezond als de aanbieders vaak doen vermoeden. Je kunt het beste kiezen voor een pure vorm, zonder toevoegingen. Het Organimal schapenvet bevat geen onnodige toevoegingen en wordt gemaakt van puur vet.
Schapenvet hond, vet goed
Schapenvet kan de gezondheid en het welzijn van je harige kompaan ondersteunen. Let er daarbij wel op dat je een goede kwaliteit kiest en dat je je houdt aan de aanbevolen dosering. Een supplement is geen vervanging voor een gezond voedingspatroon, maar kan wel bijdragen aan een gelukkig hondenleven. Heb je vragen over schapenvet voor je hond of het gebruik ervan? Onze deskundigen helpen je graag verder. Neem dus gerust contact op!