Inloggen
Nieuw bij Organimal?
Maak een account aan en profiteer van de vele voordelen.
 • Nooit meer jouw gegevens invoeren
 • Controleer de status van jouw bestelling
 • Helder orderoverzicht
Winnie

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Neem contact op

Worst hond


Wat zijn de voordelen

Worst: jouw hond is er waarschijnlijk dol op. En dat is mooi, want het is niet alleen heel lekker voor honden, maar óók nog eens gezond. Worsten zitten namelijk boordevol vers vlees en zijn ontzettend voedzaam. Zo kun je ze geven als volledige maaltijd, of je kunt ze in stukjes snijden en af en toe een plakje geven als verwennerij .Een worst in stukjes snijden en gebruiken voor de training van jouw hond is ook super effectief en wordt dan ook vaak gedaan. Ook handig: je kunt hier makkelijk de medicijnen van je hond in verstoppen. Van een eliminatiedieet tot een gezonde overstap van brokken naar vers vlees, de kans is groot dat ook voor jouw hond een worst een goede keuze is.

Er zijn een heleboel verschillende soorten worsten voor honden beschikbaar, dus de keuze is reuze. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Begrijpen we best, want het aanbod is groot. Bij Organimal helpen we je graag. Zo lees je in deze blog alles over worsten voor honden, zoals de verschillende soorten, de voordelen en wat informatie over vers vlees voor honden.

Worst voor honden: gestoomd en vers vlees

Goede worsten voor honden worden gemaakt van vers vlees. Twijfel jij nog of vers vlees geschikt is voor jouw hond? Nergens voor nodig. Vers vlees is namelijk heel gezond voor honden, want het bevat diverse onbewerkte voedingsstoffen. Ook sluiten de dierlijke grondstoffen beter aan op de functionaliteit van het verteringsstelsel van honden. Dit kan eiwitten en vetten namelijk zeer goed verteren. Door vers vlees worden de organen van honden vaak minder belast. Let op, niet in alle situaties is het effectief om vers vlees te geven. Gestoomde, houdbare worsten kunnen dan een goed alternatief zijn. Ze bevatten dezelfde voedingsstoffen en zijn ook nog veel praktischer in gebruik. Fabrieksvoeding zit vaak vol met ongewenste ingrediënten en stoffen, waardoor vers voedsel een betere optie kan zijn voor jouw hond. Goede worsten bestaan volledig uit vers vlees, al dan niet gestoomd. Ze bevatten geen overbodige koolhydraten, wat ze een gezonde keus maakt. Het enige dat er soms aan wordt toegevoegd, zijn wat extra vitamines en mineralen.

Verschillende soorten hondenworsten

Er zijn verschillende soorten hondenworsten verkrijgbaar. Het kan daarom best lastig zijn om de beste worst voor jouw hond uit te zoeken. Waarschijnlijk heeft jouw diertje een persoonlijke voorkeur gebaseerd op smaak en textuur, maar er zijn nog andere factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is de ene worst gezonder dan de ander, maar kunnen ze ook nog eens verschillen qua gebruiksgemak. Ieder dier is anders, dus soms moet je verschillende  soorten proberen om uiteindelijk de beste worst voor jouw hond te vinden. Zoals hierboven beschreven is vers vlees vaak een goede optie voor jouw hond. Dit vind je dan ook vaak terug in de vorm van een worst. Het nadeel hiervan kan zijn dat het altijd bevroren bewaard moet blijven. Dat kan op zich al een uitdaging zijn, maar om dan ook nog eens de juiste hoeveelheid te geven maakt het met bevroren worsten nog lastiger. Soms is het ook zo dat wanneer jouw hond wat darmproblemen heeft, de overstap naar vers vlees iets te ingrijpend is voor de darmen van jouw hond. Hier komen gestoomde worsten goed van pas. Ze zijn vaak milder voor de darmen, licht verteerbaar en bevatten toch dezelfde inhoud. Ze zijn ook maanden houdbaar buiten de vriezer. Het stoomproces maakt ze dus veel praktischer.

Houdbare worst hond

Bij de keuze van een worst voor je hond, kun je dus kiezen uit verse of houdbare worsten. Aan beiden zitten verschillende voordelen verbonden, maar een voordehandliggend voordeel van houdbare worsten is dat deze langer houdbaar zijn dan verse worsten. Deze kun je dus in grotere getalen kopen, zodat je altijd een lekkere traktatie voor jouw viervoeter in huis hebt liggen. De meeste van dit soort worsten hoeven ook niet in de ijskast bewaard te worden, dus zijn ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen naar dagjes uit of op vakantie. Voer jij jouw hond meestal vers vlees, maar ben je vandaag vergeten het eten uit de vriezer te halen? Of ben je op vakantie en weet je niet waar je geschikt kvv kunt kopen? Dan is deze soort worst voor jouw hond de perfecte oplossing.

Je kunt deze variant dus goed gebruiken als alternatief voor kvv of vers vlees. Ze zijn ook lichter verteerbaar dan vers vlees. Heeft jouw hond gevoelige darmen en wil je graag overstappen van brokken naar vers vlees? Dan is een gestoomde worst hiervoor uitermate geschikt. Er zijn verschillende soorten worsten voor honden verkrijgbaar in diverse smaken. De meest populaire vorm van houdbare worsten zijn gestoomde worsten.

Gestoomde worst hond

Gestoomde worsten zijn voor honden ontzettend populair. Deze worden gemaakt van vers vlees en worden langzaam en zachtjes gestoomd, waardoor het vlees natuurlijk wordt geconserveerd en de voedingsstoffen behouden blijven. Zo krijgt jouw hond heerlijk vers vlees te eten, maar blijven de worsten ook veel langer houdbaar dan gewoon vers vlees. Ideaal voor zowel baas als dier, dus. Deze worsten zitten ook nog eens bomvol voedingsstoffen voor de hond en kunnen dus gebruikt worden als een volledige maaltijd. Omdat de worsten alleen bestaan uit vlees, zijn ze ook goed inzetbaar bij voedingsallergieën en eliminatiediëten. Ook voor gevoelige darmen of de overstap van brokken naar vers vlees is dit dus een goede keus.

Bij Organimal hebben we ook een divers aanbod aan gestoomde worsten voor jouw hond. Deze bestaan uit 100% puur vlees wat bot en orgaanvlees. Ze bevatten enkel één diersoort en zijn verkrijgbaar in de smaken Kip, Rund, Zalm, Eend, Lam en Kalkoen en Konijn. Het vlees in de worsten van Organimal komt van dieren die vrij leven, loslopen en enkel natuurlijke voeding krijgen. Deze dieren krijgen dus geen antibiotica en genetisch gemanipuleerd voer. Organimal Puur Vlees worsten zijn niet alleen veel lekkerder, maar ook nog eens verantwoordelijker voor jouw hond en het milieu.

 De voordelen van Organimal worsten voor honden

 • Alleen puur vlees van lokale herkomst
 • Vrij van antibiotica en genetisch gemanipuleerde ingrediënten.
 • Diervriendelijk en duurzaam productieproces
 • Zorgvuldig gestoomd voor optimaal behoud van voedingstoffen en smaak
 • Te gebruiken als complete maaltijd
 • Ook ideaal te gebruiken als lekkernij of trainer
 • 100% natuurlijk
 • Rijk aan eiwitten, arm aan koolhydraten
 • Bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten en bevatten geen conserveermiddelen
 • Lang houdbaar en mee te nemen
 • Geen voorbehandeld vlees, enkel vers vlees van de hoogste kwaliteit.
 • Een type eiwit, ideaal voor hypoallergeen dieet.

Organimal: dé standaard voor hondenworsten en snacks

Nu je weet wat de verschillen en voordelen zijn van een worst voor jouw hond, kun je je gaan richten op de kwaliteit. Zoals gezegd zijn er vele aanbieders en net zoveel verschillende kwaliteiten worst voor je hond. Bij Organimal ben je verzekerd van het allerbeste voor zowel hond als milieu. Heb je toch nog een vraag over dit onderwerp? Of ben je op zoek naar advies? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren deskundigen en specialisten helpen je graag verder met raad en advies.