Botten & Gewrichten in Balans

Voor sterke en soepele botten en gewrichten van uw kat zonder nare bijwerkingen. Dit uiterst effectieve kruidensupplement is een zorgvuldig samengestelde mix van Oosterse en Westerse kruiden. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

 • Voor soepele gewrichten en het behoud hiervan
 • Bevordert de smering van gewrichten
 • Voor de aanmaak en opbouw van kraakbeen
 • Voor behoud van gezond kraakbeen
 • Gunstige invloed op stijve en gevoelige spieren
 • veilig in gebruik
24.95

Uitverkocht

Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

Reviews

Wanneer
Bij aanhoudende problemen met botten en gewrichten.

Voor wie
Botten en Gewrichten – In Balans mag langdurig worden gegeven aan alle katten van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor kittens.

Voor wie niet
Niet gebruiken bij drachtige dieren tenzij het in overleg gaat met de dierenarts.

N.b. Dit product is prima te gebruiken voor zogende en langdurig zwakke dieren.

Gebruik
Organimal Botten en Gewrichten – In Balans is uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Wij raden het zelfs aan om dit als onderhoudsdosis toe te dienen aan uw kat. In veel gevallen zijn problemen met botten en gewrichten van blijvende aard. Ze duiden op bepaalde tekorten of slijtage. Structurele ondersteuning is dan zeer gewenst.

In het geval dat uw kat last van de botten en gewrichten blijft hebben adviseren wij u een dierenarts te raadplegen indien u dit nog niet gedaan heeft. Raadpleeg ook uw dierenarts wanneer uw kat al medicijnen gebruikt en u wilt Botten en Gewrichten – In Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Dosering
Dagelijks een halve tablet per 5 kg lichaamsgewicht. Indien wenselijk mag de dosis gedurende de eerste week verhoogd worden naar 2 keer per dag in plaats van 1 keer per. Indien jouw kat lichter is dan 2,5 kg een kwart tablet toedienen.

LichaamsgewichtDagelijkse dosis

0 - 2,5 kg

0,25 tablet per dag
2,5 - 5 kg0,5 tablet per dag
5 - 7,5 kg1 tablet per dag
7,5 – 10 kg1,25 tablet per dag

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De Organimal producten komen in luchtdichte en hersluitbare verpakking. Wij raden dan ook aan het daarin te bewaren. Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Organimal producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.

Samenstelling
D-glucosamine, Chondroïtine,  Methyl sulfonyl methaan,Vitaminen en Provitaminen, Cholecalciferol

Analytische bestanddelen
Ruwe as: 11,55%, Ruw vet: 4,3%, Ruw eiwit: 6,57%, Ruwe celstof: 25%.

Allergenen
Botten en Gewrichten – In Balans bevat geen allergenen.

Verpakking
Ons hersluitbaar stazakje bevat 45 tabletten à 700mg. De speciale verpakking kan zo door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Natuurproduct
Botten en Gewrichten – In Balans heeft altijd dezelfde samenstelling, maar gezien het een natuurproduct is kan er variatie bestaan in de geur, kleur en smaak. Het supplement is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.

Voedingssupplement
Botten en Gewrichten – In Balans is een voedingssupplement en moet dus worden gebruikt als aanvullend diervoeder.

Kwaliteit
Bij Organimal hebben we kwaliteit hoog in het vaandel. We werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. Het selectie en productieproces verloopt via strenge procedures om de hoogste kwaliteit te garanderen.
Onze formules voldoen aan alle eisen van de Warenwet. Onze producenten voldoen aan alle wetgeving met het oog op kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

Glucosamine
Glucosamine is een natuurlijk aminosuiker dat van nature in ons lichaam voorkomt maar kan ook uit schaaldieren worden gewonnen. Het is een voorloper van een complex element bestaande uit eiwitten en meervoudige suikers. Dit complex element wordt proteoglycanen genoemd. Proteoglycanen zijn nodig voor de vorming van gewrichtsoppervlakken en de synoviale vloeistof ( het glijmiddel). Glucosamine is van onschatbare waarde voor het behouden van soepele gewrichten en een gezond kraakbeen.

Chrondoïtine
Chrondoïtine draagt bij ter bescherming van het kraakbeen en de smering van de gewrichten. Het heeft tevens een ontstekingsremmend en pijnstillend effect. Chrondoïtine is nodig voor de productie van verschillende bouwstenen van een gezond kraakbeen. Kraakbeen is onontbeerlijk voor een goede drukweerstand van de gewrichten. Verder kan Chrondoïtine in de gewrichten de vochtbalans van de synoviale vloeistof regelen waardoor de smering van de gewrichten minitieus kan worden bijgesteld.

MSM ( methylsulfonylmethaan)
MSM komt van nature al voor in planten, dieren en mensen. MSM wordt als voedingssupplment bij mensen vaak gebruikt als pijnstiller, ontstekingsremmer of wordt aangeraden bij gewrichtsproblemen. Voor je huisdier is dit net hetzelfde! MSM zit bomvol zwavel en kan daarom gebruikt worden als perfecte bouwsteen voor kraakbeen, pezen en ligamenten, waar er veel nood is aan zwavelrijke verbindingen.

Bovendien draagt MSM door zijn anti-oxidatieve eigenschappen bij tot een goede spierontspanning en weefseldoorbloeding.

Vitamine D3 ( cholecalciferol)
Iedereen kent wel Vitamine D3, ook wel de zonnevitamine genoemd. Vitamine D3 is onontbeerlijk voor een goede calcium en fosforhuishouding in het bloed. Calcium en fosfor zijn beide de belangrijkste bouwstoffen van botten. Beide stoffen vinden we normaliter in voldoende mate terug in onze voeding.

Tijdens de vertering helpt Vitamine D3 bij het vangen deze calcium en fosfor en het transporteren naar de gewrichten. Bij een tekort aan vitamine D3, zullen e rook te weinig bouwstoffen gevangen worden, wat na verloop van tijd zal leiden tot onder andere artrose bij je huisdier. Een extra toevoeging van Vitamine D3 is op dat moment gewenst.

 

 

4 beoordelingen voor Botten & Gewrichten in Balans – Katten

 1. Naam: Fam. Jans
  Huisdier: Straatkat :)
  Aandoening: Stijve oude kat

  Wij hebben de pillen gehaald voor Bliksem omdat hij 15 is en wat stijver loopt en niet meer goed op hogere dingen kon springen. Na 2 weken gebruik krijgt hij z’n gekke ren buien weer en kan hij weer zonder problemen op de stoel springen. Hij doet weer eer aan zijn naam

 2. Naam: K. klompsma

  Na enkele weken dit gegeven te hebben zie ik nu echt dat dit de tijd heeft laten stilstaan voor Karel onze 9 jaar oude kater. Erg blij mee!

 3. Naam: D. Van Kampen

  Snel verzonden en gemakkelijk te geven door pillen fijn te malen. Na een week of anderhalf zie ik echt goed resultaat. Onze mila lijkt weer als nieuw zo actief en soepel 🙂

 4. Naam: Saskia

  Onze 8 jarige kater krijgt standaard botten en gewrichten in balans om de ouderdom een beetje tegen te gaan. Hij is sindsdien een stuk speelser en eet en drinkt erg goed.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Doorgaans stukken voordeliger dan de dierenarts.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.