Stimuleert een goede darmwerking en bevordert de darmflora van uw kat zonder nare bijwerkingen. Dit uiterst effectieve supplement is een zorgvuldig samengestelde mix van o.a pro en prebiotica, oligosacchariden, Beta glucanen,vezels en tannine. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

 • Bevordert de spijsvertering
 • Zorgt voor een goede darmwerking
 • Helpt de ontlasting dikker te maken
 • Goed voor een gebalanceerde darmflora
 • Beschermt de darmwand
 • Bevordert een natuurlijke stoelgang
 • Veilig in gebruik
24.95 Op voorraad

Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

Reviews

Wanneer
Bij signalen van darmproblematiek zoals bv dunne ontlasting, winderigheid, borrelen in de maag etc.

Voor wie
Darmen – In Balans mag langdurig worden gegeven aan alle katten van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor kittens.

Voor wie niet
Darmen – In Balans mag in principe in alle situaties gegeven worden. Wanneer uw kat al medicijnen gebruikt dient u eerst te informeren bij de dierenarts.

Gebruik
Organimal Darmen – In Balans is uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Echter, wanneer er een noodzaak is tot langdurig gebruik duidt dat ook op een structurele onbalans bij uw kat. In dat geval raden wij u aan om in aanvulling op Darmen – In Balans, de oorzaak te onderzoeken. Zowel fysieke als mentale oorzaken kunnen de reden zijn van een afwijkende en dunne ontlasting. . Een dierenarts kan u eventueel hierbij helpen.
Doorgaans raden wij aan om bij dunne ontlasting uw kat gedurende 7 – 10 dagen te behandelen. Dit houdt in dat wanneer de ontlasting na enkele dagen begint te normaliseren u toch minimaal 7 dagen doorgaat.

In het geval dat uw kat last met de ontlasting blijft hebben adviseren wij u een dierenarts te raadplegen. Raadpleeg ook uw dierenarts wanneer uw kat al medicijnen gebruikt en u wilt Darmen- In Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Dosering
Dagelijks een halve tablet per 5 kg lichaamsgewicht. De gemiddelde kat weegt tussen de 3,6 en 4,5kg. U mag uw kat met dit gewicht gerust een halve tablet geven. Bij heftige klachten mag de dosis gedurende 2-3 dagen verhoogd worden met nog een kwart tablet. Indien uw katje lichter is dan 2,5 kg een kwart tablet toedienen.

LichaamsgewichtDagelijkse dosis

0 - 2,5 kg

0,25 tablet per dag
2,5 - 5 kg0,5 tablet per dag
5 - 7,5 kg1 tablet per dag
7,5 – 10 kg1,25 tablet per dag

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De Organimal producten komen in luchtdichte en hersluitbare verpakking. Wij raden dan ook aan het daarin te bewaren. Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Organimal producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.

Samenstelling
Bacillus subtilis (Probioticum), Mannan Oligosaccharide en Bèta glucanen, Fructooligosaccharide (FOS), Psyllium husk, Tannine verkregen uit Kastanje extracten

Analytische bestanddelen
Ruwe as: 1.4%,  Ruw vet: 4.8%,  Ruw eiwit: 0%,  Ruwe vezel: 42%

Verpakking
Ons hersluitbaar stazakje bevat 45 tabletten à 700mg. De speciale verpakking kan zo door de brievenbus dus u hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Natuurproduct
Darmen – In Balans heeft altijd dezelfde samenstelling, maar gezien het een natuurproduct is kan er variatie bestaan in de geur, kleur en smaak. Het supplement is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.

Voedingssupplement
Darmen – In Balans is een voedingssupplement en moet dus worden gebruikt als aanvullend diervoeder.

Kwaliteit
Bij Organimal hebben we kwaliteit hoog in het vaandel. We werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. Het selectie en productieproces verloopt via strenge procedures om de hoogste kwaliteit te garanderen. Onze formules voldoen aan alle eisen van de Warenwet. Onze producenten voldoen aan alle wetgeving met het oog op kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

 

Bacillus subtilis, Probioticum
1 enkel tablet bevat meer dan 500 miljoen sporen van de Bacillus subtilis, wat bijdraagt tot een gezondere darmflora wat resulteert in drogere, stevigere ontlasting die bovendien minder ammonium bevat en dus minder stinkt* *See Digestibility and fecal characteristics of dogs fed with Bacillus subtilis in diet, Ananda Portella Felix et al., Programa de Pós-graduação em Ciências Veterinárias, Universidade Federal do Paraná (UFPR), Curitiba, PR, Brasil Cienc. Rural vol.40 no.10 Santa Maria Oct. 2010 Epub Oct 22, 2010

Bacillus subtilis zorgt verder ook voor een verbeterede darmintegriteit ( sterkere darm barrière) en Gezondere darmwand (zie grafiek met in rood aangeduid de hoogte van de darmvlokken in aanwezigheid van Bacillus subtilis), twee zaken die net in situaties van diarree zijn aangetast. Het probioticum Bacillus subtilis vertoont bovendien ook een niet te verwaarlozen ontstekingsremmend effect.** **See Bacillus subtilis for an improved microbiota by Vincent Jacquier and Damien Prévéraud, Adisseo

Bacillus subtilis zorgt ook voor een grotere diversiteit in de darmflora. Met name de groei van precies dié goedaardige bacteriën die antibacteriële  verbindingen produceren, wordt gestimuleerd waardoor Bacillus subtilis dus onrechtstreeks als een soort darmflora-eigen-antibioticum optreedt.

Mannan Oligosaccharide en Bèta glucanen
Mannan oligosachariden behoren, tot een zeer bijzondere groep eenvoudige suikers afkomstig uit de cellwand van bepaalde gisten, die ziekmakende bacteriën aan elkaar kunnen klitten en die zo onschadelijk maken. Ze treden dus op als een soort natuurlijk antibioticum. In tegenstelling tot
chemische antibiotica maken zij wel het onderscheid tussen goedaardige en kwaadaardige bacteriën. Door hun interactie met de darmwand cellen hebben Mannan oligosaccharides, net als Béta Glucanen ook een duidelijk afweer stimulerend effect wat bijdraagt tot een betere weerstand en een snellere terugkeer naar gezonde toestand.

Fructooligosaccharide (FOS)
FOS is een speciale groep oligosachariden die niet door de enzymes die in het speeksel en in de darm voorkomen worden afgebroken maar wel door de darmflora bacteriën van de endeldarm kunnen worden gebruikt als voedingsstof. Fructooligosacchariden behoren met andere woorden tot de groep van de “prebiotica” en dragen zo bij tot een sterke, gezonde en bloeiende darmflora.

Psyllium husk
Psyllium husk is een voedingsvezel, bestaande uit de zaadhuiden van de zaden van de Plantago ovata plant en zeer rijk aan typische slijmstoffen die een beschermende film op de darmwand kunnen leggen. De typische moleculaire structuur van die slijmstof zorgt ervoor dat ze tot wel 10 keer zijn eigen volume aan water kan aantrekken en binden wat het spectaculaire effect op waterige ontlasting verklaart.

Tannine verkregen uit Kastanje extracten
Tannine is een verzamelnaam voor bepaalde chemische verbindingen die een dunne beschermende laag op de darmwand leggen en zo het darmslijmvlies beschermen tegen o.a. ontstekingsprocessen en darminfecties. Tannines uit kastanje vertonen ook een duidelijk antimicrobiële werking tegenover een hele reeks ziekmakende bacteriën. Ze werken ook als een spasmolyticum wat betekent dat ze als een soort natuurlijke spierverslapper de darmbewegingen verlagen en vertragen wat hun impact op het voorkomen of de ernst van diarree uitbreken verklaart.

5 beoordelingen voor Darmen In Balans – Katten

 1. Naam: R. Verputten

  Ik zag na een week toch echt een goed verschil bij mijn kat. Tot zo ver tevreden!

 2. Naam: Larissa

  Product was super snel verstuurd. Ook erg vriendelijk geholpen door organimal team. Hoop dat Jimmy snel weer wat minder last van zijn darmen heeft!

 3. Naam: K. Lenstra

  Mijn kater joost heeft al jaren om de paar weken ineens last van diarree. Na aanbeveling van een vriend de darmen in balans formule geprobeerd. Ik geef deze standaard mee en sindsdien helemaal geen diarre meer gehad. Ik blijf dit nu structureel meegeven. Bedankt organimal!

 4. Naam: J. Dijkstra

  Puck at al een poosje minder en ze had last van diarree. Na 3 dagen was dit volledig over en at ze weer stukken beter. Ze heeft weer meer energie. Ik ben erg tevreden met de snelle resultaten. Ik stamp de pillen fijn en doe deze door natvoer… ze eet het super makkelijk op!

 5. Naam: Ahmed

  Goede product moest wel even wat moeite doen om pilletje te geven aan Mila, ff organimal gemaild en gaven mij informatie hoe beste te geven. zo ging het prima!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Doorgaans stukken voordeliger dan de dierenarts.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.