Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

Gedrag In Balans - Katten

Ontspant en brengt de rust weer terug zonder dat het jouw kat versuft. Dit uiterst effectieve natuursupplement is een uitgebalanceerde samenstelling bestaande uit de meest essentiële ingrediënten voor de gemoedstoestand van de kat. Het bevat o.a. hoogwaardige valeriaancitroenmelliseblad , L-tryptofaan, B vitamines en meer. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

Gebruik Gedrag In Balans – Katten o.a.:

 • Ter ondersteuning bij stressgevoeligheid en stressvolle situaties
 • Ter bevordering van rust en ontspanning met behoud van alertheid en energie
 • Ter ondersteuning bij angst en agressie
 • Ter bevordering van de algehele gemoedstoestand
 • Ter ondersteuning van lichaam en geest
 • Veilig in gebruik

Het assortiment van Organimal is met de grootste zorg samengesteld door ervaren dierenartsen. De productie vindt plaats volgens strenge HACCP standaarden en Europese richtlijnen voor voedingssupplementen. Organimal maakt alleen gebruik van geselecteerde en gecontroleerde ingrediënten.

Deel Organimal met jouw vrienden:

16.96
19.95
2 x €16.11
Je bespaart 5%
3 x €15.26
Je bespaart 10%
Wissen
16.96 Op voorraad
 • Gratis & gemakkelijk achteraf betalen
 • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis
 • 100% Tevredenheidsgarantie
 • Gratis verzending vanaf €50 binnen Nederland en België
Reviews
Lees alle reviews

Wanneer
Bij aanhoudende stressgevoeligheid en acute en stress situaties.

Voor wie
Gedrag- In Balans mag langdurig worden gegeven aan alle katten van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor kittens.

Voor wie niet
Niet gebruiken bij drachtige, zogende en langdurig zwakke dieren.

Gebruik
Organimal Gedrag- in Balans is uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Echter, wanneer er een noodzaak is tot langdurig gebruik duidt dat ook op een structureel  mentale onbalans bij jouw kat. In dat geval raden wij je aan om in aanvulling op Gedrag- in Balans, de oorzaak te onderzoeken en eventueel te corrigeren met gedragstherapie.

Indien een stressvolle situatie vooraf verwacht kan worden (bv vuurwerk of reizen) adviseren wij je om reeds 5 – 6 dagen van te voren te beginnen met het toedienen van de tabletten opdat er voldoende spiegel is opgebouwd in de kat. Na de stressbeleving het beste nog een aantal dagen doorgaan met het toedienen. Een kat moet enkele dagen herstellen na een acute stressbeleving.

Doorgaans raden wij aan om bij verwachte of onverwachte acute stresssituaties jouw kat gedurende 7 – 10 dagen Gedrag – in Balans toe te dienen. Bij aanhoudende mentale onbalans mag het continu gegeven blijven worden. In het geval dat jouw kat verhoogd stressgevoelig blijft adviseren wij je een dierenarts te raadplegen. Raadpleeg ook een dierenarts wanneer jouw kat al medicijnen gebruikt en je wilt Gedrag- In Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Dosering
Dagelijks een halve tablet per 5 kg lichaamsgewicht. De gemiddelde kat weegt tussen de 3,6 en 4,5kg. Je mag jouw kat met dit gewicht gerust een halve tablet geven. Bij hevige onbalans mag de dosis gedurende 2-3 dagen verhoogd worden met nog een kwart tablet. Indien jouw katje lichter is dan 2,5 kg een kwart tablet toedienen.

LichaamsgewichtDagelijkse dosis
0 - 2,5 kg0,25 tablet per dag
2,5 - 5 kg0,5 tablet per dag
5 - 7,5 kg1 tablet per dag
7,5 – 10 kg1,25 tablet per dag

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De Organimal producten komen in luchtdichte en hersluitbare verpakking. Wij raden dan ook aan het daarin te bewaren. Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Organimal producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.

Ingrediënten
Valeriaan wortel extract, Citroenmelisse blad extract, Rosmarinezuur, L-Tryptofaan, Vitamine B1 – Thiamine HCI, Vitamine B2 – Riboflavine, Vitamine B3 – Nicotinamide, Vitamine B6 – Pyridoxine HCI, Vitamine B9 – Foliumzuur, D – Pantothnate, Magnesium

Verpakking
Ons hersluitbaar stazakje bevat 45 tabletten à 400mg. De speciale verpakking kan zo door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Natuurproduct
Gedrag – in Balans heeft altijd dezelfde samenstelling, maar gezien het een natuurproduct is kan er variatie bestaan in de geur, kleur en smaak. Het supplement is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.

Voedingssupplement
Gedrag – in Balans is een voedingssupplement en moet dus worden gebruikt als aanvullend diervoeder.

Kwaliteit
Bij Organimal hebben we kwaliteit hoog in het vaandel. We werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. De productie vindt plaats volgens strenge HACCP standaarden en Europese richtlijnen voor voedingssupplementen om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Samenstelling

 • Valeriaan wortel extract
 • Citroenmelisse blad extract
 • Rosmarinezuur
 • L-Tryptofaan
 • Vitamine B1 – Thiamine HCI
 • Vitamine B2 – Riboflavine
 • Vitamine B3 – Nicotinamide
 • Vitamine B6 – Pyridoxine HCI
 • Vitamine B9 – Foliumzuur
 • Magnesium stearaat + citraat
 • D – Pantothnate

 

Analytische bestanddelen

 • Ruwe as: 8.5%
 • Ruw vet: 5,5%
 • Ruw eiwit: 7%
 • Ruwe vezel: 16%
 1. Op
  door Greet

  Nu een week gebruikt voor een poes tijdens vakantie van haar baasje. Poes met een traumatische ervaring kwam uit een asiel en is altijd erg gestresst, vooral als het dagritme veranderd. Deze tabletten uitgeprobeerd en het werkt . Ze doet alles in de kattenbakken en dat doet ze niet als ze gestresst is, dan doet ze ook op andere plekken.

 2. Op
  door Anoniem

  Poes is rustiger bij stress.

 3. Op
  door Roanne

  Nog niet hoeven gebruiken. Maar samenstelling ziet er goed uit. Dus vast in huis mocht het nodig zijn.

 4. Op
  door Jackie

  Naar mijn idee wordt onze gestresste poes Zoë al wat rustiger. Ik blijf voorlopig nog even doorgaan met de pilletjes.

 5. Op
  door Mariken

  Mia is gelijk minder angstig.

 6. Op
  door Reinder Bekkema

  Onze oudste poes is bijna 20 jaar en doof als een kwartel. Dat is echter ook het enige. Ze is nog hartstikke fit en de jongere generaties katten kunnen lang niet tegen haar op. Maar sinds een paar maanden begon ze te 's nachts hard te miauwen.We hebben haar laten onderzoeken en lichamelijk mankeert ze echt helemaal niks. Wij hoorden dat dat het gevolg is van haar doofheid. Het missen van geluiden is natuurlijk ook niet mooi. Voor het vinden van een oplossing kwamen we Organimal tegen. We lazen de omschrijving en bestelden Gedrag in Balans. We hadden bemoedigende reacties van klanten gelezen maar echt vanaf nacht 1 dat we Gedrag in Balans gebruikten was ze stil"! Dat verbaasde ons want we hadden een soort gewenningsperiode verwacht. Maar wat waren/ zijn we er blij mee! De omschrijving "ontspant zonder dat het versuft" klopt ook. De kat is in geen enkel opzicht versuft of dergelijks. En nu na een maand of twee komt ze elke avond haar half pilletje halen. Ze vindt er natuurlijk zelf ook niet veel aan om maar de hele tijd te miauwen. Maar goed: allemaal blij moet je maar denken! ;-)

 7. Op
  door Myriam

  Onze kat is een vondelingetje die duidelijk iets mee gemaakt heeft en van alles en iedereen bang is. Zij is continue in waakpositie. Sinds ik de pilletjes geef, nu een week, is ze toch al wat rustiger geworden. Ze laat toe dat we haar af en toe aaien en ze blijft meer bij ons. Het is fijn te zien dat ze rustiger geworden is (bij ons) en minder stress heeft. Ik geef wel 2x 1/2 pilletje, hopelijk blijft het zo als ik het terug afbouw.

 8. Op
  door Peter V.

  Na enkele dagen begon de kat beter gedrag - minder angstig- te vertonen

 9. Op
  door Anita

  Snelle levering

 10. Op
  door A

  Minder stress na gebruik

 11. Op
  door Lotte

  Werkt positief, de kat is minder angstig

 12. Op
  door loekie Veldman

  Onze kat is er net mee begonnen, id dus nog even afwachten.

 13. Op
  door Hetty

  Kater direct minder gestrest

 14. Op
  door Marijke

  Nog geen 3 weken maar toch bemerk ik al een lichte verbetering.

 15. Op
  door Sander

  Nog niet gebruikt kan vooralsnog niet oordelen

 16. Op
  door Sanne en Bix

  Onze kater is altijd al schrikkerig en snel gestresst geweest. Toen ik de gebit in balans voor onze kitten kochten besloot ik deze voor onze kater te proberen. Hij heeft een flink postuur en weegt 6,5 kilo, maar hij wordt altijd al vrij stoned van de feliway, dus de eerst maar een kwart pil. Ik vind de pillen super makkelijk te breken overigens. Ik liet hem ruiken en hij vond het niet stinken maar wilde het ook niet aannemen. Dus het kwartje fijngestampt in een beetje liquid snack en weg was het. Een uur later was de kat duidelijk onder de indruk. Hij kwam vrij relaxt over. De volgende dag gaf ik hem een halve pil. Weer fijngestampt in een liquid snack, maar toen was hij toch echt stoned. Dus dat was voor onze grote kater al teveel. Ik geef alleen bepaalde periodes als hij extra gestresst is en dan een weekje lang een kwart pil en dat werkt fantastisch bij hem. Ik zal dus echt een eeuwigheid doen met het ene zakje. In eerste instantie dacht dat het aardig duur was, maar inmiddels vind ik het supergoedkoop. Omdat de gebit in balans ook zo fantastisch werkt heeft dit bedrijf een klant voor het leven in mij.

 17. Op
  door Anoniem

  Ze is iets rustiger

 18. Op
  door Mariëlle

  Sinds 2 weken gebruik ik dit voor onze poes van 11 jaar. Ze heeft nog steeds moeite met het accepteren van de andere kat die er sinds afgelopen voorjaar bij is gekomen. Op aanraden van de gedragdeskundige ben ik van haar Bach Bloesem overgestapt naar dit product. Nu 2 weken verder zien we echt al verandering bij haar. Ze loopt niet altijd meer meteen weg wanneer ze de andere kat ziet en geeft niet meer zomaar haar plekje op. We hopen dat de ontwikkeling zich door zet zodat ze misschien meer samen, met rust, kunnen leven in 1 ruimte. 5 sterren omdat we al meer zien dan waar we op hoopten!

 19. Op
  door Anoniem

  Heel erg fijn dat de poes haar frustratie/agressie niet meer op ons loslaat

 20. Op
  door Anoniem

  Helaas moest mijn kitten van 6 maanden hiervan overgeven. Erg zonde want zo een zakje is toch 20euro.

 21. Op
  door Anoniem

  Snelle levering,pillen besteld nerveuze kat,werken geweldig

 22. Op
  door helen

  nog niet geprobeerd

 23. Op
  door Joyce S.

  Prima

 24. Op
  door Elly

  Werk erg goed poezen minder angstig

 25. Op
  door Noëlle

  Mijn poes is veel minder schuw en het jonge poesje wilt meer met haar knuffelen! Super pillen.

 26. Op
  door Petra

  Helaas, ik geef mijn 3 katten dit nu een paar weken maar ik merk geen verschil. Na de positieve berichten had ik weer hoop. Ze zijn nog steeds hetzelfde en het gedrag is ook niet veranderd. Nog steeds stress plassen.

 27. Op
  door Cor M.

  Jammer dat mijn Maine Coon poes de tabletjes vies vind. Met de nodige dwang en drang de tabletjes toch gevoerd en inderdaad ze begint weer min of meer vaste drollen te produceren.

 28. Op
  door Jacqueline Vlasblom

  Na een aantal dagen merkte ik dat mijn poes "Saartje" zich meer en meer ging ontspannen. Ze speelt en ik zie haar weer van het mooie poezenleventje genieten. Een echte aanrader dus.

 29. Op
  door Ellen

  Mijn oudere kater kon de komst van 2 kittens maar moeilijk verwerken. Deze tabletjes hebben hem goed geholpen

 30. Op
  door Inge vrijmoet

  Zou fijn zijn als de tabletten makkelijker gehalveerd konden worden. Ze werken uitstekend maar zijn niet zo simpel te doseren!

 31. Op
  door Anoniem

  Er is zoveel veranderd.De katjes zijn blij, blijven in en om het huis, ze spelen met van alles, klimmen in de bomen en komen geregeld binnen om een knuffel te halen. Inmiddels is het bange katje veranderd in een diva die graag knuffelt( af en toe nog wel schrikachtig door haar eigen enthousiasme) en ik kan haar volop aaien. Ik ben zo blij voor ze dat ik mede door Organimal, ze nu kan zien wie ze zijn. Lieve speelse katjes die ik graag om me heen heb. En blijkbaar zien ze mij ook graag..??Ik heb daarom ook geen nieuwe voorraad Gedrag in Balans nodigNatascha van Organimal, ik ben je heel erg dankbaar voor je nuchtere adviezen. Je heb me er geweldig doorheen geloodst.Groot compliment voor je menselijke benadering. Ik ben je voor altijd dankbaar. Het is groot kantelpunt geweest. Wat een bijzondere ervaring om iemand te spreken die je zonder eigen belang bij staat. ?

 32. Op
  door Tamara Weber
  Huisdier: Poes

  Mijn kat (9) is haar hele leven al angstig. Sinds ik een nachtje niet thuis was is het verergert en krabte en blaasde ze tegen mij. Ik ben haar grootste vriend dus dit gedrag bevreemde mij. Nu een week aan halve pil en het is een andere kat. Ze heeft nu de hele dag streepjes ogen en krijg veel kopjes. Echt top

 33. Op
  door Monique

  Poezen zijn rustiger!! Veel minder stress. Ik ben zeer tevreden!!

 34. Op
  door Marieke van de Weijer

  Ik ben nog niet overtuigd van de werking helaas. Ik heb bij de extreem angstige katten in de opvang geen verschil gemerkt in het gebruik. Ik ken andere natuurgeneesmiddelen die beter en sneller hun werk doen (sorry). Ik ben wel heel blij met de tip van het team van Organimal om bij extreem angstige katten 2x per dag een halve tablet te geven. Ik blijf het zeker inzetten bij katten als ze het nodig hebben, want ik geloof wel in dit product. Hopelijk kan ik in de toekomst toch positieve ervaringen melden!

 35. Op
  door Kyara

  Lastig te geven, maar het lijkt wel te werken!

 36. Op
  door Anoniem

 37. Op
  door Hjelmar De Groot

  Het is me niet gelukt om mijn kat de tabletjes te geven, terwijl hij heel makkelijk is in eten. Ook in een snoepje verstopt, weet hij het er nog uit te halen. Jammer. Ik weet dus ook niet of het werkt. Ik geloof wel in het product, maar kan geen feedback hierop geven.

 38. Op
  door Anoniem

  Kat accepteert de benchrust beter.

 39. Op
  door Anoniem

  Prima product, lost vrij makkelijk op in natvoer waardoor mijn poes en kater dit netjes innemen.

 40. Op
  door Jacqueline

  Ben dit gaan geven omdat mijn kat de andere weigert te accepteren en diverse producten zoals verdamper in het stopcontact geen verbetering laten zien. Heb het idee dat ze wel relaxter wordt van de kruiden, ze doet niet altijd meer lelijk tegen mijn andere kat. En ze eet het gewoon door natvoer heen zonder problemen. Nog even tijdje doorgaan, gebruik het nu ongeveer 10 dagen.

 41. Op
  door Anoniem

  Gedrag is na een korte tijd veranderd. Meer speelser geworden.

 42. Op
  door simone

  De kat waar ik het voor gekocht had was in huis erg bang/ onrustig geworden. Kon er geen vinger achter krijgen waarom dit zo ineens was. Ze krijgt nu een half tabletje per dag en ze kan gewoon rustig liggen slapen, zonder meteen naar buiten te willen. Ze is niet suf maar gewoon meer relaxed. Het is het resultaat wat ik gehoopt had te halen met deze tabletten.

 43. Op
  door Alinda

  Ik ben over dit product wel positief, net geen 5 sterren omdat ik nog net niet helemaal zeker ben dat het werkt, haha! Ik vind het fijn dat het een natuurlijk product is. Onze kat was te logeren, daar was hij erg gestresst en ging hij op slot overal plassen. Wij zijn verhuisd en nog druk met de verbouwing. Onze kat toch maar weer opgehaald en voor zo lang boven een plekje gegeven met deze pilletjes. Hij doet alles weer op de kattenbak en ziet er een stuk relaxter uit. Ook al zit hij vaak nog schuil ivm harde werk geluiden. Wij wonen er nog niet, ik denk dat als wij er wonen het vast weer snel goed gaat

 44. Op
  door N.

  HTK/Ragdoll mix zeer angstig, hoe geef je die een halve pil? De pil fijn maken en met een liquid-snack mengen, het gaat schoon op. Perfect, geen extra stress voor de kat en na een dag of 4 al verandering in gedrag te zien!

 45. Op
  door Anoniem

  Ik geef mijn kat nu al een week lang een halve tablet per dag. Ze lijkt wat rustiger, maar of dit ook echt zo is zal moeten blijken. Ik blijf het voorlopig wel door geven.

 46. Op
  door Marjolein

  Werkt tot nu toe nog perfect bij mijn Maine coon, ze is super chill.

 47. Op
  door Anoniem

  Vijf sterren!

 48. Op
  door Anoniem

  Werkt goed, maar wel prijzig

 49. Op
  door Jessica

  Een van mijn katers krabde constant aan de deuren als die gesloten waren en negeerde de andere katten volledig, ????n kat hoefde maar in de buurt te komen en dan begon hij al te blazen. Nu krijgt hij dagelijks een half tablet en het gaat zoveel beter. Hij lijkt veel relaxter, ik heb hem zelfs weer betrapt op knuffelen met de andere katten (soms nog wel wat blazen maar dat lijkt me normaal) en het krabben aan de deuren is me niet meer opgevallen. Super verrast door het effect van deze tabletjes! Binnenkort ga ik verhuizen en dan krijgen ze het alle drie, om het minder stressvol voor ze te maken. Ik raad het iedereen aan!

 50. Op
  door Sanne
  Huisdier: Kater

  Onze Brutus plast elke keer weer een vaste plek in huis en krabt de bank stuk, we worden er gek van! Al binnen 5 dagen krabt ie niet meer en het plassen is al minder!! Wondermiddel!!

 51. Op
  door Daisy
  Huisdier: Poes

  Was een snelle levering! M???n poes ChiChi is na de verhuizing erg onrustig en was veel aan het miauwen bij het raam/deur. Maar wil haar nog 2 maanden binnen houden. Ze is nu ongeveer 2 weken aan de pillen en merk dat ze iets rustiger wordt. Kijken of het doorzet, high hopes

 52. Op
  door anoniem

  De pillen lijken nu uiteindelijk wel iets te doen, maar het duurde zeker 5 dagen voordat ik er iets van merkte bij Murphy. Maar het is niet zo dat ie nu super rustig is ofzo.. Wel komt ie vaker bij me om geaaid te worden. Ik kijk het nog even aan. Wel lekker snel geleverd.

 53. Op
  door erik

  Onze Sammy sjeesde vaak heel plotseling door het huis en dan sprong ie overal tegen op. Ik wist niet zeker of dat abnormaal was maar had niet de indruk dat ie goed in zijn vel zat. Heb nu die antistress pillen gegeven en hij is veel kalmer. Komt vaker bij ons voor aandacht en hij eet ook ineens meer lijkt het. Ik zal binnenkort weer eens stoppen om te kijken of er dan weer wat veranderd.

 54. Op
  door S. wouda

  Was super snel in huis. MIjn kat is erg slim en die had het pilletje door, maar nu ik deze vermaal en door natvoer doe. geen enkel probleem!

 55. Op
  door J. Verbeek

  Mijn kater Johan bleef telkens maar krabben aan onze stoelen. Maar dan overmatig.... Het leek een vorm van stress te zijn las ik online. Vandaar dat ik dit geprobeerd heb. Mooie kleine pilletjes die makkelijk te breken zijn. Ben benieuwd naar het resultaat! Bedankt

 56. Op
  door Marion

  Onze kat maakte steeds ruzie met onze andere kat, erg agressief en blazen. Wij denken dat dit komt doordat wij een nieuwe kat erbij genomen hebben. De kat lijkt rustiger nu na een week, en ze hebben stukken minder ruzie met elkaar. Tot zover erg happy!

 57. Op
  door H. Lagerberg

  Mijn kat max (main coone) is vaak erg angstig als we naar de dierenarts moeten. Ik geef hem de Gedrag in balans voor katten pillen al een langere periode en ik merk echt dat hij zich rustiger en minder gestrest voelt. Soms werd hij ineens heel erg druk en vloog de kamer door, nu is hij speels druk en niet meer gestrest druk. Dus ik heb wel het idee dat dit goed werkt. Ook bij de dierenarts ging het beter de afgelopen keer. Het zal nooit zijn lievelingsuitje worden haha.

 58. Op
  door B. Van Lunteren

  Product kwam volgende dag in huis, netjes verpakt. Mijn poes lijkt minder gestrests na enkele dagen, het is afwachten hoe het verder gaat, maar tot zo ver tevreden

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 2 3 4 5

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.