Metacam kat, wat doet deze pijnstiller?

Metacam kat, wat doet deze pijnstiller?

Metacam voor je kat, wanneer jouw poezebeest pijn heeft en je gaat naar de dierenarts is dit middel vaak het eerste waar de dierenarts naar grijpt. Pijn is verschrikkelijk, en om dit bij je viervoeter te zien, liever niet! Maar wat is Metacam eigenlijk? En zijn er alternatieven die werken?

Misschien fijn om te weten: er zijn verschillende middelen verkrijgbaar om bij je kat de pijn te verlichten. Je kunt dus een pijnstiller gebruiken zoals Metacam vanuit de reguliere zorg, een natuurlijk alternatief zoals PEA (palmitoylethanolamide), of kruiden gebruiken. In dit artikel leggen we jou uit wat Metacam is en geven we jou de informatie die je nodig hebt om voor je huisdier de juiste pijnstiller te bepalen.

Dierenarts advies nodig?

Ik help je graag verder met al je vragen

 

Metacam kat kopen

Metacam (werkzame stof Meloxicam) voor je kat kopen zonder recept is niet makkelijk, maar wel mogelijk. Als je het middel wilt gaan gebruiken bij je huisdier, vraag dan een recept aan bij je dierenarts. Deze kan dan ook direct de juiste dosering aangeven, wat natuurlijk niet onbelangrijk is voor de gezondheid van je viervoeter.

Pijnstiller kat Metacam, wat is het voor soort medicijn?

Metacam is een pijnstiller en een niet-steroïdale ontstekingsremmer die voor dieren worden ingezet. Het wordt ook wel NSAIS genoemd, en is van de klasse oxicamen. Je kunt het gebruiken als pijnstiller, koortsverlager en ontstekingsremmer na een operatie. Ook wordt het ingezet om ondersteuning te bieden bij een chronische aandoening aan het bewegingsapparaat. Als je kat pijn heeft of net een operatie achter de rug heeft, dan geeft vaak verlichting. Metacam waarin de werkzame stof Meloxicam zit staat in Nederland bekend onder verschillende merknamen, o.a.

 • Contacera
 • Acticam
 • Recocam
 • Loxicom
 • Animeloxan
 • Inflacam
 • Novem

Voordelen Metacam

Deze NSAIS wordt ook gebruikt om dieren het leven prettiger te laten verlopen bij het hebben van chronische en pijnlijke gewrichtsklachten. De stof Meloxica zal het gewrichtskraakbeen niet kapot maken, vandaar dat dierenartsen dit medicijn als eerste keuze adviseren bij problemen aan het bewegingsapparaat. Voor veel baasjes is de snelle werking van dit medicijn het grootste voordeel. Een eerste dosis werkt vaak snel en verlicht de pijn ruim 20 uur. Daar heeft je kat natuurlijk baat bij.

Chemische pijnstiller bijwerkingen

Zoals veel andere chemische pijnstillers zijn er van Metacam ook bijwerkingen bekend. Deze pijnstiller kan verschillende reacties bij je kat opwekken. Het kan o.a. braken, diarree, vermindering van eetlust, bloed in de ontlasting, lusteloosheid en nierfalen veroorzaken. Als de behandeling wordt gestopt verdwijnen deze bijwerkingen. Helaas zullen ook de klachten weer terugkomen waarvoor je dit medicijn bent gaan geven. Zeer zelden kunnen de bijwerkingen een ernstige of zelfs fatale uitwerking hebben. Toch kan structureel gebruik van medicatie zeer negatieve gevolgen hebben voor de darmflora van dieren. Wanneer de darmflora uit balans is heeft dat weer gevolgen voor de algehele gezondheid van dieren, aangezien 70% van de weerstand vanuit de darm komt.

PEA als 100% natuurlijk alternatief voor Metacam bij de kat?

Een 100% natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer voor je kat, beter kan het niet! Toch kiezen de veel baasjes voor de bekende weg en vragen aan de dierenarts voor een regulier medicijn. PEA (palmitoylethanolamide) is een puur natuurproduct. Het is goed inzetbaar bij bepaalde ongemakken en klachten zoals ontstekingen, pijnklachten, spierpijn en gewrichtsklachten. Het is een supplement dat goed samenwerkt met de lichaamseigen stof anandamide. Deze zorgen er samen voor dat het lichaam ondersteunt wordt waar het nodig is. Als er pijn of ontstekingen zijn, dan zal de combinatie van deze stoffen het lijf helpen de pijn te verminderen en herstellen waar het mogelijk is. Ook zorgt PEA voor een betere werking van medicatie, dit geldt ook voor het gebruik van Metacam.

Hoe gebruik je PEA bij je kat?

Natuurlijke supplementen hebben over het algemeen langere tijd nodig om een spiegel op te bouwen in het lijf. Hierdoor duurt het dagen tot enkele weken voordat je kat volledig profijt heeft van PEA. Dit vraagt geduld, maar je kat zal het waarderen. De PEA kent geen bijwerkingen en heeft in veel gevallen een zeer positief resultaat.

Zalmolie en kurkuma voor je kat

Zalmolie (omega-3) heeft een algemeen goede werking voor het hele lijf van je kat. De vermindering van ontstekingen aan de gewrichten, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van pijn zijn een aantal van de geweldige resultaten die je bij je huisdier kunt behalen door het gebruik van zalmolie. Ook is omega-3 goed voor o.a., de hersenen, stijve gewrichten, hart- en bloedvaten. De werking van kruiden is steeds bekender aan het worden. Kurkuma is er één van, het helpt bij infecties en deze kruid verminderd de pijn die je kat mogelijk heeft door reuma, artritis en artrose. Daarnaast is het effectief bij meerdere kwaaltjes die je huisdier kan ondervinden.

Je kunt Kurkuma bij je kat gebruiken voor o.a.:

 • Jeuk
 • Cystes
 • Artritus
 • Tumoren
 • Diarree
 • Worminfecties
 • Wonden

Een te hoge dosering van kurkuma kan leiden tot maagproblemen en zelfs bloedingen. Het is dus belangrijk om goed te weten welke dosering je kunt geven.

PEA, kruiden of Metacam voor jouw kat?

Waar gaat je voorkeur naar uit? Metacam werkt snel, maar met chemische medicijnen is de kans vele malen groter dat je viervoeter vervelende bijwerkingen krijgt. De klachten waarvoor je dit medicijn geeft blijven bestaan als je het niet meer geeft, deze worden hiermee alleen onderdrukt. PEA heeft langer de tijd nodig om volledig te werken, maar heeft minimaal tot geen bijwerkingen. Ook voor dit natuurlijke middel geldt dat je het vaak moet blijven gebruiken. PEA heeft wel een celherstellende werking maar in veel gevallen zijn klachten onomkeerbaar. Denk bijvoorbeeld aan artrose. Voor een dergelijke aandoening als deze is nog geen genezing gevonden, dus ben je gedoemd om je op symptoombestrijding te richten. Dat is natuurlijk vele malen beter dan helemaal niets kunnen doen. Supplementen zoals zalmolie en kurkuma kunnen een goede ondersteuning bieden aan je huisdier bij ontstekingen. Natuurlijk heeft zalmolie nog een breed arsenaal aan extra voordelen. Denk aan huid en vacht verbetering of ondersteuning van de cognitieve functies van jouw kat.

Bij Organimal geloven we voor 100% in de kracht van het lichaam om zelf te kunnen herstellen. PEA is hierin een bijzonder middel.

 • Gratis verzending vanaf €50

 • Gemakkelijk achteraf betalen

 • Voor 15.00 besteld - morgen in huis

Kun je Metacam voor je kat met natuurlijke pijnstillers combineren?

Zoals gezegd is het van PEA bekend dat het de effectiviteit van medicatie versterkt. Toch adviseren wij om altijd contact met je dierenarts op te nemen om te overleggen wat de beste manier is om een eventuele verandering toe te passen. Ook onze dierenartsen staan klaar om al je vragen te beantwoorden, neem gerust contact op!

 • Alleen het beste uit de natuur
 • 100% Tevredenheidsgarantie
 • Deskundig dierenartsadvies

Ontdek de natuursupplementen van Organimal

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.