Ontspant en brengt de rust weer terug zonder dat het jouw kat versuft.
Dit uiterst effectieve kruidensupplement is een zorgvuldig samengestelde mix van Oosterse en Westerse kruiden. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

 • Ondersteunt bij stressgevoeligheid  en stress situaties
 • Brengt balans bij angstaanvallen en agressie
 • Werkt rustgevend en ontspannend
 • Bevordert de algehele gemoedstoestand
 • Ondersteunt lichaam en geest
 • Behoudt alertheid en energie
 • Veilig in gebruik
24.95 Op voorraad

Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

Reviews

Wanneer
Bij aanhoudende stressgevoeligheid  en acute en stress situaties

Voor wie
Gedrag- In Balans mag langdurig worden gegeven aan alle katten van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor kittens.

Voor wie niet
Niet gebruiken bij drachtige, zogende en langdurig zwakke dieren.

Gebruik
Organimal Gedrag- In Balans is uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Echter, wanneer er een noodzaak is tot langdurig gebruik duidt dat ook op een structureel mentale onbalans bij jouw kat. In dat geval raden wij je aan om in aanvulling op Gedrag- In Balans, de oorzaak te onderzoeken en eventueel te corrigeren met gedragstherapie.

Indien een verhoogde mate van stress vooraf verwacht kan worden (bv vuurwerk of reizen) adviseren wij u om reeds 3 – 4 dagen van te voren te beginnen met het toedienen van de tabletten zodat er voldoende spiegel is opgebouwd in jouw kat. Na de stressbeleving het beste nog een aantal dagen doorgaan met het toedienen. Een kat moet enkele dagen herstellen na een acute stressbeleving.

Doorgaans raden wij aan om bij verwachte of onverwachte acute stress jouw kat gedurende 7 – 10 dagen te behandelen. Bij aanhoudende mentale onbalans  mag het continu gegeven blijven worden. In het geval dat jouw kat niet uit de stresstoestand komt adviseren wij je een dierenarts te raadplegen.
Raadpleeg ook een dierenarts wanneer jouw kat al medicijnen gebruikt en u wilt Gedrag- In Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Dosering
Dagelijks een halve tablet per 5 kg lichaamsgewicht. De gemiddelde kat weegt tussen de 3,6 en 4,5kg. Je mag jouw kat met dit gewicht gerust een halve tablet geven. Bij hevige onbalans mag de dosis gedurende 2-3 dagen verhoogd worden met nog een kwart tablet. Indien jouw katje lichter is dan 2,5 kg een kwart tablet toedienen.

LichaamsgewichtDagelijkse dosis

0 - 2,5 kg

0,25 tablet per dag
2,5 - 5 kg0,5 tablet per dag
5 - 7,5 kg1 tablet per dag
7,5 – 10 kg1,25 tablet per dag

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De Organimal producten komen in luchtdichte en hersluitbare verpakking. Wij raden dan ook aan het daarin te bewaren. Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Organimal producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.

Samenstelling
Valeriaan extract, Citroenmelisse,  Tryptofaan, B-vitamines, Magnesium

Analytische bestanddelen
Ruwe as: 8.5%, Ruw vet: 5,5%, Ruw eiwit: 7%, Ruwe vezel: 16%

Verpakking
Ons hersluitbaar stazakje bevat 45 tabletten à 400mg. De speciale verpakking kan zo door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Natuurproduct
Gedrag – In Balans heeft altijd dezelfde samenstelling, maar gezien het een natuurproduct is kan er variatie bestaan in de geur, kleur en smaak. Het supplement is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.

Voedingssupplement
Gedrag – In Balans is een voedingssupplement en moet dus worden gebruikt als aanvullend diervoeder.

Kwaliteit
Bij Organimal hebben we kwaliteit hoog in het vaandel. We werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. Het selectie en productieproces verloopt via strenge procedures om de hoogste kwaliteit te garanderen. Onze formules voldoen aan alle eisen van de Warenwet. Onze producenten voldoen aan alle wetgeving met het oog op kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

Valeriaan extract
De naam Valeriaan stamt vermoedelijk af van het Latijnse woord “Valere” , dat “zich goed voelen, gezond zijn, sterk zijn” betekent. Het zou ook van de Romeinse provincie Valeria kunnen afstammen, vanwaar de plant afkomstig is. Valeriaan, waarvan de wortel het meest wordt gebruikt, is geen lekker geurend goedje. Het wordt daarom praktisch nooit vers gebruikt. De essentiële oliën en extracten, die barsten van de actieve bestanddelen, worden echter wel veelvuldig gebruikt. Valeriaan moet drie jaar groeien voordat de wortels rijp zijn om te oogsten.

Valeriaan is sinds de oudheid al gekend om zijn kalmerende werking, bij mensen wordt het gebruikt bij slapeloosheid, tijdens examenstress, bij plankenkoorts of bij hyperactiviteit. In de Chinese geneeskunde wordt het zelf toegepast bij depressieve patiënten.

Valeriaan werkt in op de zenuwbanen van de hersenen. In periodes van verhoogde stress, zal valeriaan enerzijds de productie van de chemische boodschapper GABA in de hersenen verhogen en anderzijds de afbraak ervan verlagen, wat dus tot hogere gehaltes GABA leidt en zo verhoogde kalmerende effecten.

Referentie:
Savage, K; Firth, J. & Sarris, J. (2017)Gaba-modulating phytomedicines for anxiety: a systematic review of preclinical and clinical evidence. In: phytotherapy research: 32; p3-18.

Citroenmelisse
Onze voorouders gebruikten Citroenmelisse reeds “om het hart vrolijk te maken”.  Citroenmelisse is dan ook een kruid dat veelvuldig wordt gebruikt bij depressieve mensen. Samen met salie staat citroenmelisse zelf in de belangstelling bij onderzoekers die dementie bestuderen. Citroenmelisse is gekend als een slaapbevorderaar die kalmerend en ontspannend werkt.

De werking is een beetje gelijkaardig aan deze van Valeriaan, alleen gaat Citroenmelisse niet het gehalte GABA verhogen maar in, plaats daarvan het gehalte van de chemische boodschappers die stress en angst induceren verlagen.

Referentie:
J.A. Duke, The Green Pharmacy Herbal Handbook: Your Comprehensive Reference to the Best Herbs for Healing (Rodale Books, 2000).

Lopez, V.; Martin, S.; Pilar Gomez-seranillos, M., Carretero, M.E., Jäger, A.K. & Calvo, M.I. (2009) Neuroprotective and neurological properties of Melissa officinalis. In: Neurochemical research:34; p1955-1961.

Tryptofaan
Tryptofaan is een van de essentiële aminozuren, de bouwstenen van de eiwitten zeg maar. “essentieel” omdat het lichaam dit aminozuur niet zelf kan aanmaken wat betekent dat je deze stof via de voeding binnen moet krijgen. De hersenen gebruiken deze stof om serotonine van de maken. Serotonine is net als GABA zo’n chemische boodschapper die kalmerend en stress verlagend werkt. Dus: grote aanvoer Tryptofaan leidt tot grote Serotonine productie. Vanuit serotonine wordt bovendien melatonine gemaakt worden, een bijzondere molecule die het normaal biologisch ritme van het lichaam regelt. Om al die redenen speelt Tryptofaan een rol bij de stemming van je huisdier en zal het zijn zelfvertrouwen verwonderen.

B-vitamines
Stel je even voor dat je, net als je kat en hond, dag in dag uit hetzelfde eet. Je zal dit wel overleven net als je huisdier, maar je noden aan vitamines en mineralen zijn niet elke dag hetzelfde. Hoewel de meeste diervoeders mooi uitgebalanceerd zijn, zijn er toch momenten dat je huisdier net dat extraatje nodig heeft.

Vitamines kent iedereen, en iedereen weet dat we ze nodig hebben. Het leuke aan B-vitamines is ook dat ze wateroplosbaar zijn. Dit betekent dat het lichaam er zoveel zal opnemen als het zelf nodig heeft, en de rest gewoon zal uitscheiden via de nieren/urine. Een overdosis van deze vitamines kan je dus uitsluiten wat ze bijzonder veilig maken.

Van de B-vitamines bestaat een hele reeks, en elk van hen heeft zijn eigen, vaak complexe, werking. Vitamine B3 en B6, bijvoorbeeld, zulle, samen met tryptofaan door de hersenen gebruikt worden om serotonine aan te maken, wat een rustgevend effect heeft op het dier.

Vaak spelen B-vitamines een belangrijke rol in de vorming van koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij een tekort wordt het centraal zenuwstelsel meestal als eerste getroffen. Wanneer je huisdier fysieke of emotionele stress ondervindt, zijn dit de vitamines die als eerste zullen worden opgebruikt. Een extra toevoeging van deze vitamines is dus zeker aangewezen

Magnesium
Magnesium is gekend bij hét anti-stress mineraal bij uitstek. Naast het mineraal kalium is magnesium het meest voorkomende mineraal in de cellen, waarvan 60% in de botten. Magnesium vinden we terug in donkere bladgroenten zoals spinazie maar ook in bananen en noten. In het lichaam vinden we de grootste concentratie aan magnesium terug in de botten. Een te lage concentratie aan magnesium ten gevolge van fysieke of emotionele stress zal leiden tot ongewenste spiercontracties en stijve spieren. In 1930 vonden onderzoekers al dat een tekort aan magnesium tot spierkrampen leidde.

Een magnesiumtekort maakt je huisdier gevoeliger voor stress, en stress zorgt er dan weer net voor dat je lichaam meer magnesium gebruikt, waardoor het gehalte nog sneller daalt, het is een vicieuze cirkel waar je zonder extra toevoeging van magnesium moeilijk uitgeraakt.

In de hersenen heeft magnesium een gelijkaardige werking als de citroenmelisse: het zal de chemische boodschappers die stress bevorderen tegenwerken. Verder zal het andere delen van het lichaam ook minder gevoelig maken voor bepaalde angsthormonen die mogelijk door de hersenen worden uitgestuurd.

9 beoordelingen voor Gedrag In Balans – Katten

 1. Naam: Sanne
  Huisdier: Kater
  Aandoening: Plast in huis en krabt aan bank

  Onze Brutus plast elke keer weer een vaste plek in huis en krabt de bank stuk, we worden er gek van! Al binnen 5 dagen krabt ie niet meer en het plassen is al minder!! Wondermiddel!!

 2. Naam: Daisy
  Huisdier: Poes

  Was een snelle levering! M’n poes ChiChi is na de verhuizing erg onrustig en was veel aan het miauwen bij het raam/deur. Maar wil haar nog 2 maanden binnen houden. Ze is nu ongeveer 2 weken aan de pillen en merk dat ze iets rustiger wordt. Kijken of het doorzet, high hopes

 3. Naam: anoniem

  De pillen lijken nu uiteindelijk wel iets te doen, maar het duurde zeker 5 dagen voordat ik er iets van merkte bij Murphy. Maar het is niet zo dat ie nu super rustig is ofzo.. Wel komt ie vaker bij me om geaaid te worden. Ik kijk het nog even aan. Wel lekker snel geleverd.

 4. Naam: erik

  Onze Sammy sjeesde vaak heel plotseling door het huis en dan sprong ie overal tegen op. Ik wist niet zeker of dat abnormaal was maar had niet de indruk dat ie goed in zijn vel zat. Heb nu die antistress pillen gegeven en hij is veel kalmer. Komt vaker bij ons voor aandacht en hij eet ook ineens meer lijkt het. Ik zal binnenkort weer eens stoppen om te kijken of er dan weer wat veranderd.

 5. Naam: S. wouda

  Was super snel in huis. MIjn kat is erg slim en die had het pilletje door, maar nu ik deze vermaal en door natvoer doe. geen enkel probleem!

 6. Naam: J. Verbeek

  Mijn kater Johan bleef telkens maar krabben aan onze stoelen. Maar dan overmatig…. Het leek een vorm van stress te zijn las ik online. Vandaar dat ik dit geprobeerd heb. Mooie kleine pilletjes die makkelijk te breken zijn. Ben benieuwd naar het resultaat! Bedankt

 7. Naam: Marion

  Onze kat maakte steeds ruzie met onze andere kat, erg agressief en blazen. Wij denken dat dit komt doordat wij een nieuwe kat erbij genomen hebben. De kat lijkt rustiger nu na een week, en ze hebben stukken minder ruzie met elkaar. Tot zover erg happy!

 8. Naam: H. Lagerberg

  Mijn kat max (main coone) is vaak erg angstig als we naar de dierenarts moeten. Ik geef hem de Gedrag in balans voor katten pillen al een langere periode en ik merk echt dat hij zich rustiger en minder gestrest voelt. Soms werd hij ineens heel erg druk en vloog de kamer door, nu is hij speels druk en niet meer gestrest druk. Dus ik heb wel het idee dat dit goed werkt. Ook bij de dierenarts ging het beter de afgelopen keer. Het zal nooit zijn lievelingsuitje worden haha.

 9. Naam: B. Van Lunteren

  Product kwam volgende dag in huis, netjes verpakt. Mijn poes lijkt minder gestrests na enkele dagen, het is afwachten hoe het verder gaat, maar tot zo ver tevreden

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Doorgaans stukken voordeliger dan de dierenarts.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.