Ontspant en brengt de rust weer terug zonder dat het jouw hond versuft.
Dit uiterst effectieve kruidensupplement is een zorgvuldig samengestelde mix van Oosterse en Westerse kruiden. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

 • Ondersteunt bij stressgevoeligheid  en stress situaties
 • Brengt balans bij angstaanvallen en agressie
 • Werkt rustgevend en ontspannend
 • Bevordert de algehele gemoedstoestand
 • Ondersteunt lichaam en geest
 • Behoudt alertheid en energie
 • Veilig in gebruik
24.95 Op voorraad

Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

Reviews

Wanneer
Bij aanhoudende stressgevoeligheid  en acute en stress situaties

Voor wie
Gedrag – In Balans mag langdurig worden gegeven aan alle honden (tot 30 kg) van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor puppies. Heb je een hond die zwaarder is dan 30 kg dan adviseren wij Gedrag in Balans – Grote Honden te gebruiken.

Voor wie niet
Niet gebruiken bij drachtige, zogende en langdurig zwakke dieren.

Gebruik
Organimal Gedrag- In Balans is uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Echter, wanneer er een noodzaak is tot langdurig gebruik duidt dat ook op een structureel  mentale onbalans bij jouw hond. In dat geval raden wij je aan om in aanvulling op Gedrag- In Balans, de oorzaak te onderzoeken en eventueel te corrigeren met gedragstherapie.

Indien een verhoogde mate van stress vooraf verwacht kan worden (bv vuurwerk of reizen) adviseren wij je om reeds 3 – 4 dagen van te voren te beginnen met het toedienen van de tabletten zodat er voldoende spiegel is opgebouwd in uw hond. Na de stressbeleving het beste nog een aantal dagen doorgaan met het toedienen. Een hond moet enkele dagen herstellen na een acute stressbeleving.

Doorgaans raden wij aan om bij verwachte of onverwachte acute stress uw hond gedurende 7 – 10 dagen te behandelen. Bij aanhoudende mentale onbalans mag het continu gegeven blijven worden. In het geval dat uw hond niet uit de stresstoestand komt adviseren wij je een dierenarts te raadplegen.
Raadpleeg ook een dierenarts wanneer jouw hond al medicijnen gebruikt en je wilt Gedrag- In Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Dosering
Dagelijks een halve tablet per 5 kg lichaamsgewicht. Bij hele heftige acute stress mag de dosis gedurende 2-3 dagen verhoogd worden naar 2 keer per in plaats van 1 keer per dag. Indien jouw hondje lichter is dan 2,5 kg een kwart tablet toedienen.

LichaamsgewichtDagelijkse dosis
0-5 kg0,5 tablet per dag
5-10 kg1 tablet per dag
10-15 kg1,5 tablet per dag
15-20 kg2 tabletten per dag
20-25 kg2,5 tabletten per dag
25-30 kg3 tabletten per dag
30-35 kg3,5 tabletten per dag
35-40 kg4 tabletten per dag

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De Organimal producten komen in luchtdichte en hersluitbare verpakking. Wij raden dan ook aan het daarin te bewaren. Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Organimal producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.

Samenstelling
Valeriaan extract, Citroenmelisse,  Tryptofaan, B-vitamines, Magnesium

Analytische bestanddelen
Ruwe as: 8.5%, Ruw vet: 5,5%, Ruw eiwit: 7%, Ruwe vezel: 16%.

Allergenen
Gedrag – In Balans bevat geen allergenen.

Verpakking
Ons hersluitbaar stazakje bevat 45 tabletten à 400mg. De speciale verpakking kan zo door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Natuurproduct
Gedrag – In Balans heeft altijd dezelfde samenstelling, maar gezien het een natuurproduct is kan er variatie bestaan in de geur, kleur en smaak. Het supplement is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.

Voedingssupplement
Gedrag – In Balans is een voedingssupplement en moet dus worden gebruikt als aanvullend diervoeder.

Kwaliteit
Bij Organimal hebben we kwaliteit hoog in het vaandel. We werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. Het selectie en productieproces verloopt via strenge procedures om de hoogste kwaliteit te garanderen.
Onze formules voldoen aan alle eisen van de Warenwet. Onze producenten voldoen aan alle wetgeving met het oog op kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

Valeriaan extract
De naam Valeriaan stamt vermoedelijk af van het Latijnse woord “Valere” , dat “zich goed voelen, gezond zijn, sterk zijn” betekent. Het zou ook van de Romeinse provincie Valeria kunnen afstammen, vanwaar de plant afkomstig is. Valeriaan, waarvan de wortel het meest wordt gebruikt, is geen lekker geurend goedje. Het wordt daarom praktisch nooit vers gebruikt. De essentiële oliën en extracten, die barsten van de actieve bestanddelen, worden echter wel veelvuldig gebruikt. Valeriaan moet drie jaar groeien voordat de wortels rijp zijn om te oogsten.

Valeriaan is sinds de oudheid al gekend om zijn kalmerende werking, bij mensen wordt het gebruikt bij slapeloosheid, tijdens examenstress, bij plankenkoorts of bij hyperactiviteit. In de Chinese geneeskunde wordt het zelf toegepast bij depressieve patiënten.

Valeriaan werkt in op de zenuwbanen van de hersenen. In periodes van verhoogde stress, zal valeriaan enerzijds de productie van de chemische boodschapper GABA in de hersenen verhogen en anderzijds de afbraak ervan verlagen, wat dus tot hogere gehaltes GABA leidt en zo verhoogde kalmerende effecten.

Referentie:
Savage, K; Firth, J. & Sarris, J. (2017)Gaba-modulating phytomedicines for anxiety: a systematic review of preclinical and clinical evidence. In: phytotherapy research: 32; p3-18.

Citroenmelisse
Onze voorouders gebruikten Citroenmelisse reeds “om het hart vrolijk te maken”.  Citroenmelisse is dan ook een kruid dat veelvuldig wordt gebruikt bij depressieve mensen. Samen met salie staat citroenmelisse zelf in de belangstelling bij onderzoekers die dementie bestuderen. Citroenmelisse is gekend als een slaapbevorderaar die kalmerend en ontspannend werkt.

De werking is een beetje gelijkaardig aan deze van Valeriaan, alleen gaat Citroenmelisse niet het gehalte GABA verhogen maar in, plaats daarvan het gehalte van de chemische boodschappers die stress en angst induceren verlagen.

Referentie:
J.A. Duke, The Green Pharmacy Herbal Handbook: Your Comprehensive Reference to the Best Herbs for Healing (Rodale Books, 2000).

Lopez, V.; Martin, S.; Pilar Gomez-seranillos, M., Carretero, M.E., Jäger, A.K. & Calvo, M.I. (2009) Neuroprotective and neurological properties of Melissa officinalis. In: Neurochemical research:34; p1955-1961.

Tryptofaan
Tryptofaan is een van de essentiële aminozuren, de bouwstenen van de eiwitten zeg maar. “essentieel” omdat het lichaam dit aminozuur niet zelf kan aanmaken wat betekent dat je deze stof via de voeding binnen moet krijgen. De hersenen gebruiken deze stof om serotonine van de maken. Serotonine is net als GABA zo’n chemische boodschapper die kalmerend en stress verlagend werkt. Dus: grote aanvoer Tryptofaan leidt tot grote Serotonine productie. Vanuit serotonine wordt bovendien melatonine gemaakt worden, een bijzondere molecule die het normaal biologisch ritme van het lichaam regelt. Om al die redenen speelt Tryptofaan een rol bij de stemming van je huisdier en zal het zijn zelfvertrouwen verwonderen.

B-vitamines
Stel je even voor dat je, net als je kat en hond, dag in dag uit hetzelfde eet. Je zal dit wel overleven net als je huisdier, maar je noden aan vitamines en mineralen zijn niet elke dag hetzelfde. Hoewel de meeste diervoeders mooi uitgebalanceerd zijn, zijn er toch momenten dat je huisdier net dat extraatje nodig heeft.

Vitamines kent iedereen, en iedereen weet dat we ze nodig hebben. Het leuke aan B-vitamines is ook dat ze wateroplosbaar zijn. Dit betekent dat het lichaam er zoveel zal opnemen als het zelf nodig heeft, en de rest gewoon zal uitscheiden via de nieren/urine. Een overdosis van deze vitamines kan je dus uitsluiten wat ze bijzonder veilig maken.

Van de B-vitamines bestaat een hele reeks, en elk van hen heeft zijn eigen, vaak complexe, werking. Vitamine B3 en B6, bijvoorbeeld, zulle, samen met tryptofaan door de hersenen gebruikt worden om serotonine aan te maken, wat een rustgevend effect heeft op het dier.

Vaak spelen B-vitamines een belangrijke rol in de vorming van koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij een tekort wordt het centraal zenuwstelsel meestal als eerste getroffen. Wanneer je huisdier fysieke of emotionele stress ondervindt, zijn dit de vitamines die als eerste zullen worden opgebruikt. Een extra toevoeging van deze vitamines is dus zeker aangewezen

Magnesium
Magnesium is gekend bij hét anti-stress mineraal bij uitstek. Naast het mineraal kalium is magnesium het meest voorkomende mineraal in de cellen, waarvan 60% in de botten. Magnesium vinden we terug in donkere bladgroenten zoals spinazie maar ook in bananen en noten. In het lichaam vinden we de grootste concentratie aan magnesium terug in de botten. Een te lage concentratie aan magnesium ten gevolge van fysieke of emotionele stress zal leiden tot ongewenste spiercontracties en stijve spieren. In 1930 vonden onderzoekers al dat een tekort aan magnesium tot spierkrampen leidde.

Een magnesiumtekort maakt je huisdier gevoeliger voor stress, en stress zorgt er dan weer net voor dat je lichaam meer magnesium gebruikt, waardoor het gehalte nog sneller daalt, het is een vicieuze cirkel waar je zonder extra toevoeging van magnesium moeilijk uitgeraakt.

In de hersenen heeft magnesium een gelijkaardige werking als de citroenmelisse: het zal de chemische boodschappers die stress bevorderen tegenwerken. Verder zal het andere delen van het lichaam ook minder gevoelig maken voor bepaalde angsthormonen die mogelijk door de hersenen worden uitgestuurd.

 1. Naam: Lize
  Huisdier: Lize
  Aandoening: Stress

  Mijn labrador sprong alle kanten op en ik kom hem niet meer aan.. Nu is hij gelukkig niet meer zo hyper

 2. Naam: Levi
  Huisdier:
  Aandoening:

  My Siberian Husky has been out of control lately. I think he has a lot of stress cause we weren't allowed to touch him. After we gave him these pills he seemed to loosen up a little so I'm really grateful that he's slowly going back to his old self.

 3. Naam: Petra d.

  Onze DJ (lhasa-apso reu van 9,5 jr) doet al jaren de haren van zijn broertje in de nek kaal vreten. Gebeurt altijd als wij weg zijn. Soms gaat het een tijdje goed en dan opeens ben je 5 min boven en dan ligt er weer een giga pluk haar. Jules heeft alweer een aardige bos haar in nek en achterhoofd die bij zijn staartjes gevoegd kunnen worden. Na ik schat 7 jr eindelijk !!!! En in de auto is hij ook een stuk rustiger . Eerder kwam hij continu kijken nu blijft hij veel meer liggen.

 4. Naam: E. de Bruijn
  Huisdier: Jack Russell
  Aandoening: Hyper gedrag

  Onze Jack russell vertoonde stress en hypergedrag dat zich uitte
  door krabbelen en druk zijn vooral als er mensen op visite zijn.
  Door organimal is hij rustiger en ook minder onzeker naar andere honden toe.
  Wij zijn tevreden !

 5. Naam: Irma

  Na een dag of vijf 3 dragees per dag te hebben gegeven, werd mijn witte herder een stuk rustiger en zelfs buiten gehoorzamer (minder afgeleid door externe prikkels). Goed voor haar darmen die snel van slag zijn, maar ook zoveel rustiger voor haarzelf. Heel blij met het resultaat.

 6. Naam: Ilja

  Organimal werkt goed om je hond te kalmeren, alleen elke hond reageert anders.
  Mijn hond heeft iets meer per dag nodig dan de dosering aangeeft, maar het belangrijkste is dat het werkt!

 7. Naam: Karin

  Merk wel verschil

 8. Naam: Diana V Bavel

  Ik vind het echt goed, mijn hondje is een stuk rustiger erdoor

 9. Naam: Sanne
  Huisdier: Jack russel

  Hope is erg angstig en bang, vooral met uitlaten was het een hele uitdaging verder dan de tuin te komen. Nu ze deze pilletjes krijgt gaat het veel makkelijker, het is geen straf meer voor haar.

 10. Naam: Jojanneke
  Huisdier: Jack Russel

  Een maand geleden begonnen met het geven van Gedrag Balans. Na een aantal slechte ervaringen was mijn hond heel erg bang voor andere honden. Ik merk dat hij nu veel relaxter is en minder bang

 11. Naam: M. van woerden

  Max werd altijd erg onrustig als er andere honden in de buurt kwamen. Ik geeft max nu enkele weken de gedrag in balans tabletjes waarop hij goed lijkt te reageren. Ik vind hem rustiger en minder gestresst.

 12. Naam: Bram

  Snelle levering en makkelijk te geven aan mijn hondje. Heb goede verwachtingen. Het is nog wat te vroeg om echt wat te kunnen zeggen voor mij. So far so good.

 13. Naam: J. Spijkerman

  Mijn hondje Peter is erg bang voor vuurwerk. Elk jaar weer doodsbang… gelukkig dit jaar minder na het geven van gedrag in balans. We zijn er begin december mee begonnen en dat werkte zo prima. Happy happy!

 14. Naam: M. Vermeulen

  Mijn Chihuahua is vaak bang wanneer er visite komt, deze raakte in de stress vrijwel direct als de deurbel ging. Soms ook plassen op de grond zo bang. Na aan het begin een hogere dosis gedrag in balans, zoals aangegeven, nu verlaagd omdat ze stukken meer relaxed is. Geweldig!

 15. Naam: D. Jansen

  onze hond Jack is af en toe erg stresserig en drm ook snel dominant naar mijn vriendin. Ze was soms beetje bang dat hij zou bijten ondanks dat jack klein is. Na een week de gedrag in balans tabletten is hij rustiger en minder dominant. Ik ben tevreden met het resultaat.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.