Ontspant en brengt de rust weer terug zonder dat het jouw hond versuft.
Dit uiterst effectieve kruidensupplement is een zorgvuldig samengestelde mix van Oosterse en Westerse kruiden. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

 • Ondersteunt bij stressgevoeligheid  en stress situaties
 • Brengt balans bij angstaanvallen en agressie
 • Werkt rustgevend en ontspannend
 • Bevordert de algehele gemoedstoestand
 • Ondersteunt lichaam en geest
 • Behoudt alertheid en energie
 • Veilig in gebruik
39.95 Op voorraad

Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

Reviews

Wanneer
Bij aanhoudende stressgevoeligheid  en acute en stress situaties

Voor wie
Organimal Gedrag – In Balans mag langdurig worden gegeven aan alle honden van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor puppies. Heb je een hond die lichter is dan 30 kg dan adviseren wij Gedrag in Balans – Kleine Honden te gebruiken.

Voor wie niet
Niet gebruiken bij drachtige, zogende en langdurig zwakke dieren.

Gebruik
Organimal Gedrag- In Balans is uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Echter, wanneer er een noodzaak is tot langdurig gebruik duidt dat ook op een structureel  mentale onbalans bij uw hond. In dat geval raden wij je aan om in aanvulling op Gedrag- In Balans, de oorzaak te onderzoeken en eventueel te corrigeren met gedragstherapie.

Indien een verhoogde mate van stress vooraf verwacht kan worden (bv vuurwerk of reizen) adviseren wij je om reeds 3 – 4 dagen van te voren te beginnen met het toedienen van de tabletten zodat er voldoende spiegel is opgebouwd in jouw hond. Na de stressbeleving het beste nog een aantal dagen doorgaan met het toedienen. Een hond moet enkele dagen herstellen na een acute stressbeleving.

Doorgaans raden wij aan om bij verwachte of onverwachte acute stress jouw hond gedurende 7 – 10 dagen te behandelen. Bij aanhoudende mentale onbalans mag het continu gegeven blijven worden. In het geval dat jouw hond niet uit de stresstoestand komt adviseren wij je een dierenarts te raadplegen.
Raadpleeg ook een dierenarts wanneer jouw hond al medicijnen gebruikt en je wilt Gedrag- In Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Dosering
Dagelijks een halve tablet per 5 kg lichaamsgewicht. Bij hele heftige acute stress mag de dosis gedurende 2-3 dagen verhoogd worden naar 2 keer per in plaats van 1 keer per dag. Indien jouw hondje lichter is dan 2,5 kg een kwart tablet toedienen.

LichaamsgewichtDagelijkse dosis
30-35 kg3,5 tabletten per dag
35-40 kg4 tabletten per dag
40-45 kg4,5 tabletten per dag
45-50 kg5 tabletten per dag
50-55 kg5,5 tabletten per dag
55-60 kg6 tabletten per dag
60-65 kg6,5 tabletten per dag
65 kg >7 tabletten per dag

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De Organimal producten komen in luchtdichte en hersluitbare verpakking. Wij raden dan ook aan het daarin te bewaren. Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Organimal producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.

Samenstelling
Valeriaan extract, Citroenmelisse,  Tryptofaan, B-vitamines, Magnesium

Analytische bestanddelen
Ruwe as: 8.5%, Ruw vet: 5,5%, Ruw eiwit: 7%, Ruwe vezel: 16%.

AllergenenGedrag – In Balans bevat geen allergenen.

Verpakking
Ons hersluitbaar stazakje bevat 90 tabletten à 400mg. De speciale verpakking kan zo door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Natuurproduct
Gedrag – In Balans heeft altijd dezelfde samenstelling, maar gezien het een natuurproduct is kan er variatie bestaan in de geur, kleur en smaak. Het supplement is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.

Voedingssupplement
Gedrag – In Balans is een voedingssupplement en moet dus worden gebruikt als aanvullend diervoeder.

Kwaliteit
Bij Organimal hebben we kwaliteit hoog in het vaandel. We werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. Het selectie en productieproces verloopt via strenge procedures om de hoogste kwaliteit te garanderen. Onze formules voldoen aan alle eisen van de Warenwet. Onze producenten voldoen aan alle wetgeving met het oog op kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

Valeriaan extract
De naam Valeriaan stamt vermoedelijk af van het Latijnse woord “Valere” , dat “zich goed voelen, gezond zijn, sterk zijn” betekent. Het zou ook van de Romeinse provincie Valeria kunnen afstammen, vanwaar de plant afkomstig is. Valeriaan, waarvan de wortel het meest wordt gebruikt, is geen lekker geurend goedje. Het wordt daarom praktisch nooit vers gebruikt. De essentiële oliën en extracten, die barsten van de actieve bestanddelen, worden echter wel veelvuldig gebruikt. Valeriaan moet drie jaar groeien voordat de wortels rijp zijn om te oogsten.

Valeriaan is sinds de oudheid al gekend om zijn kalmerende werking, bij mensen wordt het gebruikt bij slapeloosheid, tijdens examenstress, bij plankenkoorts of bij hyperactiviteit. In de Chinese geneeskunde wordt het zelf toegepast bij depressieve patiënten.

Valeriaan werkt in op de zenuwbanen van de hersenen. In periodes van verhoogde stress, zal valeriaan enerzijds de productie van de chemische boodschapper GABA in de hersenen verhogen en anderzijds de afbraak ervan verlagen, wat dus tot hogere gehaltes GABA leidt en zo verhoogde kalmerende effecten.

Referentie:
Savage, K; Firth, J. & Sarris, J. (2017)Gaba-modulating phytomedicines for anxiety: a systematic review of preclinical and clinical evidence. In: phytotherapy research: 32; p3-18.

Citroenmelisse
Onze voorouders gebruikten Citroenmelisse reeds “om het hart vrolijk te maken”.  Citroenmelisse is dan ook een kruid dat veelvuldig wordt gebruikt bij depressieve mensen. Samen met salie staat citroenmelisse zelf in de belangstelling bij onderzoekers die dementie bestuderen. Citroenmelisse is gekend als een slaapbevorderaar die kalmerend en ontspannend werkt.

De werking is een beetje gelijkaardig aan deze van Valeriaan, alleen gaat Citroenmelisse niet het gehalte GABA verhogen maar in, plaats daarvan het gehalte van de chemische boodschappers die stress en angst induceren verlagen.

Referentie:
J.A. Duke, The Green Pharmacy Herbal Handbook: Your Comprehensive Reference to the Best Herbs for Healing (Rodale Books, 2000).

Lopez, V.; Martin, S.; Pilar Gomez-seranillos, M., Carretero, M.E., Jäger, A.K. & Calvo, M.I. (2009) Neuroprotective and neurological properties of Melissa officinalis. In: Neurochemical research:34; p1955-1961.

Tryptofaan
Tryptofaan is een van de essentiële aminozuren, de bouwstenen van de eiwitten zeg maar. “essentieel” omdat het lichaam dit aminozuur niet zelf kan aanmaken wat betekent dat je deze stof via de voeding binnen moet krijgen. De hersenen gebruiken deze stof om serotonine van de maken. Serotonine is net als GABA zo’n chemische boodschapper die kalmerend en stress verlagend werkt. Dus: grote aanvoer Tryptofaan leidt tot grote Serotonine productie. Vanuit serotonine wordt bovendien melatonine gemaakt worden, een bijzondere molecule die het normaal biologisch ritme van het lichaam regelt. Om al die redenen speelt Tryptofaan een rol bij de stemming van je huisdier en zal het zijn zelfvertrouwen verwonderen.

B-vitamines
Stel je even voor dat je, net als je kat en hond, dag in dag uit hetzelfde eet. Je zal dit wel overleven net als je huisdier, maar je noden aan vitamines en mineralen zijn niet elke dag hetzelfde. Hoewel de meeste diervoeders mooi uitgebalanceerd zijn, zijn er toch momenten dat je huisdier net dat extraatje nodig heeft.

Vitamines kent iedereen, en iedereen weet dat we ze nodig hebben. Het leuke aan B-vitamines is ook dat ze wateroplosbaar zijn. Dit betekent dat het lichaam er zoveel zal opnemen als het zelf nodig heeft, en de rest gewoon zal uitscheiden via de nieren/urine. Een overdosis van deze vitamines kan je dus uitsluiten wat ze bijzonder veilig maken.

Van de B-vitamines bestaat een hele reeks, en elk van hen heeft zijn eigen, vaak complexe, werking. Vitamine B3 en B6, bijvoorbeeld, zulle, samen met tryptofaan door de hersenen gebruikt worden om serotonine aan te maken, wat een rustgevend effect heeft op het dier.

Vaak spelen B-vitamines een belangrijke rol in de vorming van koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij een tekort wordt het centraal zenuwstelsel meestal als eerste getroffen. Wanneer je huisdier fysieke of emotionele stress ondervindt, zijn dit de vitamines die als eerste zullen worden opgebruikt. Een extra toevoeging van deze vitamines is dus zeker aangewezen

Magnesium
Magnesium is gekend bij hét anti-stress mineraal bij uitstek. Naast het mineraal kalium is magnesium het meest voorkomende mineraal in de cellen, waarvan 60% in de botten. Magnesium vinden we terug in donkere bladgroenten zoals spinazie maar ook in bananen en noten. In het lichaam vinden we de grootste concentratie aan magnesium terug in de botten. Een te lage concentratie aan magnesium ten gevolge van fysieke of emotionele stress zal leiden tot ongewenste spiercontracties en stijve spieren. In 1930 vonden onderzoekers al dat een tekort aan magnesium tot spierkrampen leidde.

Een magnesiumtekort maakt je huisdier gevoeliger voor stress, en stress zorgt er dan weer net voor dat je lichaam meer magnesium gebruikt, waardoor het gehalte nog sneller daalt, het is een vicieuze cirkel waar je zonder extra toevoeging van magnesium moeilijk uitgeraakt.

In de hersenen heeft magnesium een gelijkaardige werking als de citroenmelisse: het zal de chemische boodschappers die stress bevorderen tegenwerken. Verder zal het andere delen van het lichaam ook minder gevoelig maken voor bepaalde angsthormonen die mogelijk door de hersenen worden uitgestuurd.

 1. Naam: E. de Bruijn
  Huisdier: Jack Russell
  Aandoening: Hyper gedrag

  Onze Jack russell vertoonde stress en hypergedrag dat zich uitte door krabbelen en druk zijn vooral als er mensen op visite zijn. Door organimal is hij rustiger en ook minder onzeker naar andere honden toe. Wij zijn tevreden !

 2. Naam: Karin
  Huisdier:
  Aandoening:

  Merk wel verschil

 3. Naam: Anoniem

  Heb dit nu een ruime week aan onze hyper leonberger van 9 maanden gegeven en het lijkt wel iets te helpen. Dus ik ga er mee door want ik denk dat ik na nog een week pas kan zien of het zijn werk doet. Hoop het echt want ik heb al zoveel geprobeerd.

 4. Naam: Lize
  Huisdier: Lize
  Aandoening: Stress

  Mijn labrador sprong alle kanten op en ik kom hem niet meer aan.. Nu is hij gelukkig niet meer zo hyper

 5. Naam: Levi

  My Siberian Husky has been out of control lately. I think he has a lot of stress cause we weren’t allowed to touch him. After we gave him these pills he seemed to loosen up a little so I’m really grateful that he’s slowly going back to his old self.

 6. Naam: D. Jansen
  Huisdier: Jack russel
  Aandoening: Dominant en schiet snel in de stress

  onze hond Jack is af en toe erg stresserig en drm ook snel dominant naar mijn vriendin. Ze was soms beetje bang dat hij zou bijten ondanks dat jack klein is. Na een week de gedrag in balans tabletten is hij rustiger en minder dominant. Ik ben tevreden met het resultaat.

 7. Naam: F.Vinke

  Ik heb een hele bange hond, schrikt erg snel en bang in nieuw omgevingen. Sinds 1 maand gebruik ik nu Gedrag in Balans en hij is een stuk meer ontspannen. Absolute aanrader!!

 8. Naam: Henk Nijs

  Pillen werkte niet snel, duurde een aantal dagen voordat ik een effect zag

 9. Naam: S. Buurema

  Na een poosje dit gegeven te hebben lijkt mijn grote vriend veel rustiger! Vind dit een fijne vooruitgang!

 10. Naam: Jan Rietman

  Het product was volgende dag in huis en zeer makkelijk te geven in wat lekkers. Ik ben nu enkele dagen bezig dus kan nog niet helemaal zeggen of het al werkt aangezien de spiegel moet worden opgebouwd. Tot zover erg tevreden!

 11. Naam: Evelien

  Onze hond kwam uit het asiel en is erg onrustig, vooral als er visite is. Sinds het gebruik van Gedrag in Balans is het stukken beter

 12. Naam: Mevr. Kosters

  stressreactie na verhuizing.. zie na paar dagen al enige verbetering

 13. Naam: Ingmar

  Rond oud en nieuw wordt onze Max (golden retriever) helemaal gek van die knallen van het vuurwerk. Daarom hadden wij Gedrag in balans besteld, om hem wat te kalmeren. Ik moet zeggen dat dit nu veel beter ging… hiervoor blaffen en echt gek worden… nu reageerde hij wel , maar niet zo angstig. Als we het op deze manier kunnen doen ben ik blij!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.