Blaas & Nieren – In Balans

Voor een optimale werking van de blaas en nieren van uw hond zonder nare bijwerkingen. Dit uiterst effectieve kruidensupplement is een zorgvuldig samengestelde mix van Oosterse en Westerse kruiden. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt.

 • Ondersteunt werking van lever en nieren
 • Bevordert een goede blaasfunctie
 • Houdt de blaas schoon
 • Verhoogt de weerstand in de blaas
 • Verbetert afbraak en uitscheiding van afvalstoffen
 • Goed voor de nierfunctie en urinewegen
 • veilig in gebruik
39.95 Op voorraad

Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

Reviews

Wanneer
Bij behoefte aan ondersteuning op het gebied van blaas en nieren

Voor wie
Blaas en Nieren – In Balans mag langdurig worden gegeven aan alle honden  van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor puppies. Heb je een hond die lichter is dan 30 kg dan adviseren wij Blaas en Nieren in Balans – Kleine Honden te gebruiken.

Voor wie niet
Niet gebruiken bij drachtige dieren tenzij het in overleg gaat met de dierenarts.

N.b. Dit product is prima te gebruiken voor zogende en langdurig zwakke dieren.

Gebruik
Blaas en Nieren – In Balans is uitermate geschikt voor langdurig gebruik.

Echter, wanneer er een noodzaak is tot langdurig gebruik duidt dat ook op een structurele onbalans bij uw hond. In dat geval raden wij u aan om in aanvulling op Blaas en Nieren – In Balans, de oorzaak te onderzoeken. Zowel fysieke als mentale oorzaken kunnen de reden zijn van bepaalde klachten.  Een dierenarts kan u eventueel hierbij helpen. Bij heftige klachten moet u altijd uw dierenarts raadplegen.

Doorgaans raden wij aan om bij minder heftige acute klachten uw hond gedurende 7 – 10 dagen te behandelen. Indien het om chronische klachten gaat kunt u Organimal Blaas en Nieren – in Balans gerust voor lange tijd toedienen.

In het geval dat uw hond last blijft hebben adviseren wij u een dierenarts te raadplegen. Raadpleeg ook uw dierenarts wanneer uw hond al medicijnen gebruikt en u wilt Blaas en Nieren – In Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Dosering
Dagelijks een halve tablet per 5 kg lichaamsgewicht. Indien wenselijk mag de dosis gedurende de eerste week verhoogd worden naar 2 keer per dag in plaats van 1 keer per. Indien jouw hondje lichter is dan 2,5 kg een kwart tablet toedienen.

LichaamsgewichtDagelijkse dosis
30-35 kg3,5 tabletten per dag
35-40 kg4 tabletten per dag
40-45 kg4,5 tabletten per dag
45-50 kg5 tabletten per dag
50-55 kg5,5 tabletten per dag
55-60 kg6 tabletten per dag
60-65 kg6,5 tabletten per dag
65 kg >7 tabletten per dag

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De Organimal producten komen in luchtdichte en hersluitbare verpakking. Wij raden dan ook aan het daarin te bewaren. Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Organimal producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.

Samenstelling
Netel extract , Heermoes extract ,  Solidago extract , Vitamine C

Analytische bestanddelen
Ruwe as: 6.55%,  Ruw vet: 5.4%,  Ruw eiwit: 0%,  Ruwe celstof: 35%

Allergenen
Blaas en Nieren – in Balans bevatten geen allergenen.

Verpakking
Ons hersluitbaar stazakje bevat 90 tabletten à 700mg. De speciale verpakking kan zo door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Natuurproduct
Blaas en Nieren – in Balans heeft altijd dezelfde samenstelling, maar gezien het een natuurproduct is kan er variatie bestaan in de geur, kleur en smaak. Het supplement is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.

Voedingssupplement
Blaas en Nieren – in Balans is een voedingssupplement en moet dus worden gebruikt als aanvullend diervoeder.

Kwaliteit
Bij Organimal hebben we kwaliteit hoog in het vaandel. We werken uitsluitend met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. Onze formules zijn uiterst geconcentreerd en vrij van chemische toevoegingen. Het selectie en productieproces verloopt via strenge procedures om de hoogste kwaliteit te garanderen.
Onze formules voldoen aan alle eisen van de Warenwet. Onze producenten voldoen aan alle wetgeving met het oog op kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

Brandnetel
Sinds enkele jaren weten we dat brandnetel goed is tegen ziekten die te maken hebben met het urineren. Brandnetel vergemakkelijkt het plassen voor dieren die daar problemen mee hebben. Prostaathypertrofie, plasproblemen en prostatitis worden opgelost door brandnetel medicinaal te hanteren. Dieren die frequent in kleine beetjes plassen, ´s nachts vaak het nest verlaten om te plassen, hun aandrang moeilijk kunnen bedwingen, niet alles kunnen uitgeplassen, een zwakke of verspreide straal hebben of langdurig nadruppelen zijn geholpen door regelmatig brandnetel als medicijn in te nemen.
In brandnetel kunnen onder andere de volgende positief werkende bestanddelen worden gevonden:
– Flavonoïden en Quercetine: dit zijn antioxidanten en heeft de eigenschap om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Het werkt histamine remmend, waarmee het goed is tegen ontstekingen. Ook zorgt het ervoor dat kankercellen minder actief zijn; – Kamferolie werkt desinfecterend; – Ruthinoside: heeft een anti-schimmelwerking

Heermoes
In heermoes zit een overvloed aan mineralen zoals: silicium, kalium, calcium, mangaan, magnesium, natrium, ijzer, zwavel, zink, seleen, chroom, kobalt, en fosfor. Er zitten voorts onder andere flavonoïden, saponinen, alkaloïden, looistoffen, fenolzuren, polyeenzuren, etherische olie, P-coumarinezuur, vezels, koolhydraten, bitterstof, sterolen, betacaroteen, de vitaminen B1, B2, B3 C, en thiaminase.
Heermoes is mild diuretisch wat een medische term is voor urinedrijvend. Daarnaast doet het ook het urinezuur dalen door de werking van flavonoïden, saponinen en kaliumzouten. De bindweefselversterkende eigenschappen gelden ook voor de urinewegen. Daarnaast werkt het adstringerend of samentrekkend op de slijmvliezen door de werking van kiezelzuur en looistoffen. Bovendien is het een antilithicum, een woord dat dierenartsen gebruiken om
te zeggen dat het nierstenen voorkomt. Het is een goed adjuvans voor nier- en blaasaandoeningen. Een adjuvans is een kruid dat de werking van andere kruiden versterkt. Het wordt ingezet tegen – blaasontsteking, – nierontsteking, – nierbekkenontsteking, – urinebuisontsteking, – Benigne of goedaardige Prostaathypertrofie. De medicinale werkingen van heermoes maken het een geneeskruid bij de volgende indicaties: – Preventie van nierstenen – Oedemen – Te weinig urineproductie, verhoogd urinezuurgehalte – Blaasspierzwakte, incontinentie, ongecontroleerd plassen.

Guldenroede
In Guldenroede zitten voornamelijk veel werkzame flavonoïden: rutine, quercetine, quercitrine, isoquercitrine, kaemferol, astragaline, kaemferol 3-O-rutinoside, isorhamnetine, 3-O-glucorhamnosiden, nicotiflorine en afzeline. Voorts bevat het catechollooistoffen, catechinen, anthocyanidinen, triterpeensaponinen, virgaureasaponinen I en II, oleanolzuur, polygalazuur, de fenolzuren koffiezuur, isochlorogeenzuur en chlorogeenzuur, bidesmosidische fenolglycosiden zoals salicinederivaten, leicarposide en virgaureoside. In mindere mate bevat het bitterstoffen, oxaalzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur, enkele etherische oliën, polyacetylenen en polysacchariden.

Guldenroede is een tonicum voor de nieren. Het werkt urinedrijvend. De saponinen en leicarposide zorgen ervoor dat het een spoelmiddel is voor de urinewegen. De urineproductie kan na inname tweemaal zo hoog zijn zonder dat de nieren geïrriteerd raken. Het helpt nierstenen te voorkomen, is samentrekkend en ontstekingswerend. Verder zorgen de saponinen in samenwerking met koffiezuur en chlorogeenzuur ervoor dat het antiseptisch werkt voor de urinewegen. Bovendien is het een weefstelherstelmiddel voor de nieren. Daarnaast is het krampwerend en verhoogt het de weerstand van de bloedvatwanden in die zin dat er minder vocht doorheen sijpelt. Deze indrukwekkende reeks aan medicinale werkzaamheden zorgen ervoor dat het als geneeskruid kan worden ingezet bij: – Oedemen of vochtopeenhopingen, chronische nierontsteking, nierinsufficiëntie, – Verhoogd ureumgehalte, te lage urineproductie, – Ondersteunend bij blaasontsteking door o.a. E. coli – Nierontsteking, urinebuisontsteking – Pijnlijke urinelozing – Niergruis, blaasgruis, reiniging van de nieren, preventie blaas- en nierstenen – Albuminurie of eiwit in de urine – ndersteunend bij goedaardige prostaatvergroting – Ondersteunend bij hoge bloeddruk.

Omdat urinezuur wordt afgedreven en er meer urine wordt aangemaakt worden allerlei afvalstoffen die in het lichaam tijdelijk opgeslagen zijn verwijderd. Er vindt door inname van Guldenroede een schoonmaak van binnen plaats. Allerlei gevolgen van een teveel aan toxinen kunnen leiden tot reumatische aandoeningen, jicht en huidproblemen. De reinigende werking van guldenroede helpt de oorzaak van ziekten weg te nemen. Dat werkt efficiënter dan een ziekte bestrijden met een symptoombestrijdend geneesmiddel. Door deze krachtige zuiverende werking wordt guldenroede door fytotherapeuten aangewend bij de volgende indicaties:

– Jicht, artritis, artrose, – Acné, eczeem, – Voorjaarskuren, reinigingskuren, zelf-ontgiftingskuren.

Vitamine C
Heeft een antioxidantwerking op blaas en nieren en is ontstekingswerend.

 

 1. Naam: Anoniem
  Huisdier:
  Aandoening:

  Wordt gretig als een snoepje gegeten, en na kleine week gebruik lijkt het alsof het wel wat doet. Gaat hier om een 11 jaar oude Engelse Bulldog, die veelvuldig drinkt en grote hoeveelheden plast. Baadt het niet, schaadt het niet. We gaan er nog gewoon mee door. Goed product!

 2. Naam: Erna
  Huisdier: Hond (Rottweiler)
  Aandoening: Blaasontsteking

  Na 2 AB kuren was de blaasontsteking weg maar nog steeds kristallen in haar urine. Kristallen zijn allemaal verdwenen. Plast nu weer normaal

 3. Naam: titia
  Huisdier: pablo
  Aandoening: binnen plassen

  pablo kon door blaasgruis zijn plas niet lang inhoude… nu gaat het stukke beter na een paar weken…

 4. Naam: R. Verbalen

  Erg goed geholpen door de klantenservice van organimal. Goed advies en zo bij dit produkt gekomen. Gister besteld en vandaag gekregen. Ben erg benieuwd

 5. Naam: Simon

  11 jaar oude gecastreerde hond had (best veel) bloed in zijn urine. ik heb hem al eerder behandeld ivm blaasgruis. En wederom met succes!

 6. Naam: Sandra

  Hond reageert beter. Zit beter in haar vacht en plast meestal weer buiten in plaats van overal in huis.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen huisdiereigenaren voor Organimal?

 • Al onze supplementen worden gemaakt op basis van pure Oosterse en Westerse kruiden.
 • Onze producten zijn 100% vrij van chemicaliën (ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen).
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen.
 • De Traditionele kruidengeneeskunde kent een rijke geschiedenis bij de ondersteuning van de gezondheid bij dieren.
 • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Zo kunt u de klacht direct aanpakken.
 • Onze ervaren en deskundige specialisten helpen u graag met raad en advies.